4 martie 2016

Premierul Cioloş, la Cluj: Căutăm fonduri pentru Muzeul Transilvaniei, primăria va cumpăra Muzeul Farmaciei!

By In Clio

Premierul Dacian Cioloş, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, la Cluj, după o scurtă vizită la Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei, închis de şapte ani, că fondurile alocate iniţial au dispărut iar acum guvernul studiază posibilitatea ca să aloce fonduri.

După cum a scris clujulcultural.ro la timpul potrivit, la MNIT a intervenit DNA într-un dosar e achiziţii publice finalizat cu trimiterea în judecată a directorului Viorica Crişan, a unor oficial ai Ministerului Culturii şi a administratorului unei firme de restaurări bucureştene.

“Cât am fost student am fost la acest muzeu dar şi la Muzeul Farmaciei, sunt muzee importante, care sunt de fapt regionale şi au şi o componentă de cercetare foarte importantă”, a răspuns premierul unei întrebări puse de reporterul clujulcultural.ro.

CIOLOS

Referitor la Muzeul Farmaciei, cu sediu retrocedat moştenitorilor Casei Hintz, casă săsească, unde a funcţionat cea mai veche farmacie din oraş, Cioloş a spus că a discutat de dimineaţă cu primarul Emil Boc,  care i-a transmis că a găsit banii pentru a cumpăra Muzeul Farmaciei!

„Am discutat cu Emil Boc, mi-a spus că are bani, da e necesară o modificare legislativă pentru ca muzeele ce aparţin statului să poată primi şi fonduri locale. Vom încerca să promovăm modificarea legislativă necesară”, a explicat Cioloş.

Boc a spus că Consiliul local va cumpăra clădirea de la proprietari şi va menţine acolo muzeul”, a completat vicepremierul Vasile Dâncu.

1 Comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.