26 iulie 2015

PREMIERĂ Un muzeu din Berlin permite accesul vizitatorilor însoțiți de câini !

By In Actualitate, Vizual

 

Expoziția temporară reprezintă o renunțare la vechile obiceiuri și din alt punct de vedere, întrucât este organizată vara și nu primăvara sau toamna, ca până acum. Obiectivul său este de a atrage noi categorii de public prin abordarea unor teme populare din istoria culturii și artei, tratate în manieră ironică sau chiar lipsită uneori de condescendență.

Evenimentul artistic reunește un mare număr de lucrări — desene, gravuri, tablouri în ulei sau acuarele — semnate de nume reprezentative din Europa, precum Agostino Carracci, Albrecht Durer, Rembrandt, Adolph Menzel, Otto Dix sau Dieter Roth. Toate reflectă legătura dintre om și câinele său folosit la vânătoare, la paza casei sau turmelor, ca animal de companie, ca simplu element de decor sau cu rol central într-o operă de artă.Într-o anumită perioadă, amintește Kupferstichkabinett, câinele era nelipsit din tablourile de vânătoare ale înaltei societăți și era un veritabil membru al suitelor regale. Mai târziu însă, unii artiști au apelat la câini pentru a încălca în mod voit unele dintre convențiile epocii în care trăiau, așa cum a procedat Rembrandt situând un câine care își făcea nevoile în prim-planul desenului său de inspirație biblică ‘Bunul samaritean’.

Kupferstichkabinett, a anunțat că accesul cu animale se va putea face doar în cadrul unor vizite ghidate pentru grupuri de maximum 15 persoane. Vor fi admise doar patrupedele cu botniță, ținute în lesă cu o lungime de cel mult 2 metri.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!