21 august 2014

Premieră în rockul clujean! Succes de proporţii al operei rock Jesus Christ Superstar VIDEO

By In Spectacol

Premiera operei rock Jesus Christ Superstar, montare clujeană, a fost un mare succes aseară la Casa de Cultură a Studenţilor, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.  Circa 1000 de clujeni au aplaudat în picioare la final protagoniştii operei rock, o operă pretenţioasă, inedită, nu uşor de interpretat.

Tânăra regizoare Jancso Hajnal a dovedit curaj şi a mizat pe cinci solişti dintre care trei muzicieni rock cunoscuţi, Răzvan Krivach  în rolul lui Isus, Dudu Isabel în rolul lui Iuda şi Andi Ghost în rolul lui Herod. O surpriză plăcută sunt Foriş Ferencz Gabor in rolul lui Pilat si Foriş Ferenczi Johanna în rolul Mariei Magdalena, Tiberiu Simu în rolul lui Peter.

Decorurile au fost inspirate, minimaliste, fără încărcarea inutila a scenei unde ora exactă au dat-o interpreţii şi corpul de dansatori.

De asemenea, restul echipei actoriceşti şi a corpului de balet a avut o prestaţie bună, inspirată, plină de dinamism.

Un alt punct forte a fost libretul care a fost interpretat profesionist, muzica vrăjind audienţa. De pregatirea muzicală a intregului ansamblu s-a ocupat Vlad Eniu. De asemenea acesta a fost dirijor al spectacolului.

Registrul regizoral a fost unul modern, cu momente de parodiere a mass-media dar şi cu momente profunde, în care soliştii au dovedit reale calităţi vocale şi mult lirism.

Crivaci Bun

Răzvan Krivach in rolul lui Jesus Christ -(c) clujulcultural.ro

Una din cele mai charismatice prezenţe pe scenă a fost cea a lui Andi Ghost, solistul trupei metal Altar,  in rolul lui Herod, care a interpretat momente de musical foarte inspirate.

Un magician asistent şi-a adus contribuţia la o operă rock curajoasă, bine interpretată şi care a cucerit publicul.

Opera rock Jesus Christ Superstar a fost pusă în scenă în 1970 şi a devenit un succes mondial.

Un nou spectacol are loc duminică, 24 august, ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Va oferim o galerie foto de la spectacol:

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.