10 martie 2015

Premiat cu Ursul de argint la Berlin, filmul Aferim! are proiecţie de gală la Cluj

By In A 7-a, Actualitate

Premiat cu Ursul de argint la Berlin, filmul Aferim! regizat de Radu Jude are o proiecţia de gală la Cluj-Napoca.  Evenimentul are loc vineri, de la 20.00, la Cinema Florin Piersic, în prezența echipei de producție.

O cronică a a acestui film a scris deja jurnalistul clujean Mihnea Măruţă AICI

La Cluj vin actorii Teodor Corban și Mihai Comănoiu, dar și co-scenaristul Florin Lăzărescu și alții.

De vineri, 13 martie, filmul intră în cinematografele din toată ţara

Aferim! a fost premiat la Festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude.

Filmul e unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, e un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma). Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător e Ada Solomon.

Din distribuție fac parte Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu,  Gabriel Spahiu și Dan Nicolaescu.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.