“Poziţia copilului”, filmul premiat cu “Ursul de aur” la Festivalul International de Film de la Berlin de anul acesta va avea, vineri, o proiecţie de gală la Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca. La Spectacolul de Gală susţinut cu prilejul lansării oficiale a filmului “Poziţia copilului” vor participa regizorul Călin Peter Netzer şi actorii principali din film. Spectatorii vor avea ocazia să-i întâlnească pe actorii şi membrii echipei filmului vineri, la ora 20 la Cinematograful Florin Piersic, iar la finalul proiecţiei, echipa filmului va răspunde întrebărilor publicului.

Primul lungmetraj românesc premiat vreodată cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin poate fi văzut de spectatorii din România începând de vineri. În prima săptămână, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de oraşe. “Poziţia copilului” va fi proiectat şi în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealandă, Taiwan. Totodată, Beta Cinema, compania care gestionează vânzările peliculei, este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite şi Marea Britanie. Pe lângă Ursul de Aur, filmul regizat de Călin Peter Netzer a câştigat şi premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) la Berlinală.

“Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele “Maria” (2003) şi “Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.