La sfârșit de săptămână, secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca pune în scenă spectacolele „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, iar artiștii de la secția română readuc în fața publicului clujean nemuritorul basm „Punguța cu doi bani”.

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 11, cei mici sunt așteptați să urmărească spectacolul „Ursulețul Winnie Pooh”, după A. A. Milne. Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, casa plină de veselie a ursulețului și a prietenilor săi, timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță. Regia este semnată de Kovács Ildikó, scenografia de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar György László este asistent de regie. Din distribuție fac parte Giriti Réka, Pünkösti Laura, Takács Enikő, Kötő Áron și Urmánczi Jenő. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

micimacko1

Duminică, 27 noiembrie, de la orele 11 și 12.30 va avea loc o nouă reprezentație a „Punguței cu doi bani”, de Ion Creangă, unul dintre cele mai populare spectacole ale instituției.  Varianta adaptată de regizorul Decebal Marin este o poveste care li se adresează și celor mari.

„În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, spune el.

Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustrația muzicală de Traian Păcurar. Personajele sunt interpretate de Ramona Atănăsoaie, Ionuț Constantinescu, Iulia Dinescu, Robert Gutunoiu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan și Adina Ungur.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.