15 octombrie 2016

Pour Toujours (În vecii vecilor) și Iulius Caesar revin în program la Teatrul Maghiar

By In Teatru

Două dintre spectacolele importante ale stagiunii anterioare revin, în luna octombrie, în programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Astfel, spectacolul Pour Toujours (În vecii vecilor) regizat de Dominique Serrand este programat duminică, 16 octombrie, ora 20.00, în Sala Mare, iar Iulius Caesar de William Shakespeare, pus în scenă Silviu Purcărete, se va juca vineri, 21 octombrie, ora 19.00, în Sala Mare. Ambele spectacole sunt invitate în cadrul Festivalului Național de Teatru, care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, la București.

Spectacolul Pour Toujours (În vecii vecilor) are ca punct de plecare recviemul, regizorul împreună cu echipa de actori imaginând un dans emoţionant, puternic, amuzant uneori, o odă dedicată vieţii şi lucrurilor dispărute.

„Nimic nu e fals, nimic nu e ,,dramatic”, nimic nu e ,,grandilocvent” în spectacolul lui Dominique Serrand. Nimic nu șochează dizarmonic. Dacă putem vorbi totuși despre șoc el vine din impactul estetic și emoțional aparte al spectacolului. Un spectacol de zile mari.” – scria criticul de teatru Mircea Morariu.

mindorokke_prb_bi-9780

Spectacolul Iulius Caesar regizat de Silviu Purcărete este probabil cea mai dură piesă politică a lui Shakespeare, ea ne copleșește nu numai prin clarviziunea fără cusur, ci și prin surprinzătoarea sa actualitate – preciza dramaturgul spectacolului, András Visky.

„Înlăturarea de la putere a tiranului Caesar (cu pretenţii de zeu) nu înseamnă ieşirea din criză, domnia fericirii visate, armonia. Din contră, se instaurează haosul, războiul civil, distrugerea. De câte ori nu s-au repetat atari evenimente în societăţi civile de pe mapamond? Mutările de pe tabla de şah sunt aceleaşi, piesele diferă.” – scria Adrian Țion.

 

iulius_caesar_bi-01360731Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.