18 ianuarie 2018

POROROCA, un thriller românesc dramatic

By In A 7-a

Avanpremiera celui mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu, „Pororoca” a însemnat o seară specială a Cinematecii TIFF la Cinema Victoria. Sala a fost plină, la un film greu de digerat, pe o temă dificilă. 

Un film lung, de aproape 3 or e dar un timp pe care nu îl simți efectiv că trece. Stai cu sufletul la gură și aștepți deznodământul. Pororoca e un val uriaș pe Amazon, care vine în sens invers.

Filmul „Pororoca”  este cel de-al treilea film de lung metraj al regizorului Constantin Popescu, care semnează și scenariul. Protagoniștii actorii Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare. La  Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, Bogdan Dumitrache a primit premiul pentru Cel mai bun actor.

Nu e de mirare, pentru că rolul făcut de Dumitrache e excelent. Și Iulia Lumânare face un rol bun.

Într-o familie în care toate lucrurile par roz, apare drama dispariției fiicei de doar 5 ani, într-o banală după-amiază petrecută în parc. Fără nicio pistă de urmat, având doar sprijinul unor autorități ce acționează fără tragere de inimă, personajele devin copleșite de vină, neputință și durere, iar filmul le urmărește până la năruirea lor emoțională totală.

Bogdan Dumitrache (Din dragoste cu cele mai bune intenții) face unul dintre cele mai bune roluri ale sale,  întreaga distribuție este excelent aleasă, iar imaginea semnată de Liviu Marghidan este menționată în toate cronicile internaționale. Unele imagini sunt efectiv de mare film internațional

Publicul clujean a avut șansa să participe la final la o discuție cu actorii în rol principal, Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare.

Vă oferim dialogul cu publicul clujean

După avanpremiera de joi, „Pororoca” va putea fi urmărit în sălile de cinema din întreaga țară.

Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

O cronică mai amănunțită AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.