9 ianuarie 2015

Poetul Ion Mureşan, aniversat cu un val de invitaţi

By In Carte, Esenţial

Editura Şcoala Ardealeană, brand dezvoltat de proprietarii editurii clujene Eikon au organizat o aniversare a poetului Ion Mureşan, considerat de critica literară unul din marii poeţi ai culturii române, cu o zi înainte de împlinirea a 60 de ani, la Casa Universitarilor. A fost lansată cu această ocazie volumul editat în condiţii de lux, multilingv, intitulat “Pahar”

Aniversarea a constat în două episoade. Primul, în care 14 invitaţi au rostit pe multiple paliere diverse Laudatio, şi al doilea, a constat într-un concert de folk pe versurile poetului susţinut de Ada Milea şi Bobo Burlăcianu.

Casa Universitarilor a fost plină la aniversarea lui Ion Mureşan.

Au fost prezenţi rectorul UBB, istoricul Ioan Aurel Pop, primarul Emil Boc, Irina Petraş, preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, profesorii universitari Vasile Sebastian Dâncu, Virgil Stanciu, primarul comunei Vultureni, localitatea natală a lui Ion Mureşan, scriitorii Alexandru Vlad şi Szantai Janos şi alţi invitaţi.

După o oră şi 20 de minute de elogii rostite de invitaţi, Ion Mureşan a luat cuvântul şi a mulţumit asistenţei.

“Poeţii au fost creaţi de Dumnezeu ca să aibă unde să locuiască sufletele celor care au plecat dintre noi, sunt sigur de acest lucru, sigur e aşa”, a spus Ion Mureşan, în aplauzele celor prezenţi.

La finalul concertului fiecare participant a primit din partea editurii Şcoala Ardeleană o carte “Pahar”.

Ion Mureşan este membru al Uniunii Scriitorilor şi a publicat trei cărţi de poezie importante. De asemenea, a lucrat ani de zile ca jurnalist, editorialist.

10933203_10204367844689154_1186020021_n

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.