12 februarie 2016

Pictorul român Adrian Ghenie a stabilit un nou record. Un tablou al său vândut de Sotheby’s la aproape 4 mil. euro

By In Vizual

Pictorul român Adrian Ghenie a stabilit un nou record. Un tablou al său vândut de Sotheby’s la aproape 4 mil. euro.sterline (3,8 mil. euro), o valoare de peste două ori mai mare decât a celei mai bine vândute opere de artă a acestuia. Preţul tabloului „The Sunflower in 1937” era estimat la 400.000-600.000 de lire sterline.

„Tabloul care pare inspirat de stilului lui van Gogh şi care prezintă un buchet de floarea soarelui în flăcări a fost primit mai bine decât se estimase şi a fost vândut pentru 3,1 mil. lire sterline, un preţ de peste două ori mai mare decât ultimul record al artisului”, scrie Sotheby’s într-un anunţ. Fostul record a fost stabilit la Londra într-o licitaţie tot a Sotheby’s.

Adrian Ghenie

Adrian Ghenie are 38 de ani şi a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca. Acum locuieşte şi munceşte atât în Cluj Napoca cât şi în Berlin.

El este considerat cel mai bine vândut artist român după preţul de vânzare al tabloului său.

“Self-portrait with Laurels”, de Adrian Ghenie, prima lucrare a artistului scoasă la licitaţie în România, a fost adjudecată cu 22.000 de euro, de un colecţionar străin, după ce pentru aceasta au licitat competitori din şase ţări, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Olteanu, CEO al casei Lavacow.

ghenie

Ghenie a fost în vara lui 2015 la TIFF.

Despre creaţia lui Ghenie a scris elogios The Independent.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.