17 decembrie 2018

Pictor rus expune la Bastionul Croitorilor

By In Vizual

UPDATE:
 Din cauza vremii nefavorabile și drumurilor blocate, artista nu poate ajunge la Cluj, iar vernisajul se amână pentru vineri, data de 21 decembrie, ora 17.00.

————————————

În data de 17 decembrie, la ora 18.00, la parterul Centrului de Cultură Urbană, Turnul Croitorilor, va avea loc vernisajul artistei plastice ReginaDamian, cu titlul ”Întrebarea eternă”. Regina Damian este un artist plastică de origine rusă, care a expus deja lucrări în orașe precum Timișoara, Reșița și București. De data aceasta, abordează un stil total diferit de ce a făcut până acum, reprezentând o nouă etapă în creația sa, în care picturile sale înfățișează teme mult mai profunde și filozofice.

Expoziția din 17 decembrie are la bază conceptul căutării existențiale șipoziționării eului individual în societate.

”Cred cu sinceritate că practicfiecare persoană are propriul său drum în viață, pe care trebuie neapărat să îlurmeze. Este un lucru foarte riscant să lași totul în urmă ca să îți urmezidestinul. Dar dacă nu te vei debarasa la timp de lucrurile care te nemulțumesc,care nu te reprezintă, atunci, la un moment dat, ele te vor distruge.”, spune Regina Damian.

În căutarea răspunsurilor la întrebările filozofice pe care și le pune, artista se adresează către mitologia indiană și egipteană antică, ce au un impact considerabil asupra acestei serii de picturi și care poate fi observat cu ochiul liber. Fiecare tablou este plin de simbolism.

La fel ca Frida Kahlo ,artista își transferă pe pânză trăirile, conflictele de viață și întrebările care o chinuie. De asemenea, este mereu înfățișată imaginea feminină, majoritatea picturilor fiind autoportrete. Întrebările eterne precum: cine sunt eu? de ce exist? care este scopul meu in viață? sunt prezente în toate lucrările din această serie. Prin expunerea pe pânză a întrebărilor pe care și le pune Regina, ea provoacă privitorul să încerce să se aprofundeze în gândire și să își răspundă sie însuși la aceste întrebări.

Vă invităm, așadar, să descoperiți picturile artistei și să o cunoașteți personal, la vernisajul expoziției, care va avea loc în data de 17 decembrie,la ora 18.00. Expoziția va dura 2 săptămâni, din data de 17 până în data de 31 decembrie. În cadrul expoziției, vor fi expuse 8 – 12 lucrări, realizate în tehnici diferite (ulei, acril, pânză, piele).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.