29 noiembrie 2017

“Pianul, viața mea”, eveniment in memoriam Nina Sebesi

By In Actualitate, Muzica

La Sala Studio a Academiei de Muzică  „Gh. Dima” din Cluj-Napoca (str. I.C. Brătianu nr. 25), va avea loc, joi, 7 decembrie, ora 19.00, evenimentul intitulat Pianul, viața mea dedicat memoriei ilustrei profesoare Nina Panieva -Sebesi.

Aceasta a fost discipol al unor mari maeștri precum E. Gurevici, A.L. Ioheles și, mai cu seamă, a profesoruluiu Heinrich G. Neuhaus, la Conservatorul „P.I. Ceaikovski” din Moscova, unde ea și-a desăvârșit studiile pianistice.

Programul acestei seri muzicale va cuprinde, în prima parte, proiecția unui film-portret, realizat de TVR Cluj, iar, în partea a doua, un recital susținut de câțiva dintre cei care au avut șansa să îi fie discipoli la clasa pe care a condus-o, timp de 25 ani, cu dăruire și modestie, dar și cu o extremă exigență și conștiință a valorii științei și artei pianistice pe care a primit-o și pe care s-a străduit să o transmită mai departe.

Evenimentul Pianul, viața mea este organizat de către Academia de Muzică „Gh. Dima” în parteneriat cu Centrul de Cercetare și Creație Artistică INTERART al acestei instituții  și cu Uniunea Armenilor din România- Sucursala Cluj și se află sub înaltul patronaj al Excelenței Sale Dl. Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia în România.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.