14 octombrie 2016

Pianistul american Robert Glasper –De la Casa Albă la București și Cluj-Napoca

By In Cooltura, Esenţial

Pianistul american Robert Glasper a concertat recent la Casa Albă în cadrul evenimentului South by South Lawn, un festival de o zi ce a reunit creatori și inovatori din artă și tehnologie.

Robert Glasper și basistul Derrick Hodge au răspuns astfel invitației cunoscutului rapper Common, care împreună cu alți trei muzicieni a susținut la reședința președintelui Obama un concert din seria Tiny Desk Concerts organizată de National Public Radio, în care piesele interpretate au atins teme sensibile și actuale precum politica și injustiția socială.

glasper
Pe 16 septembrie artistul și-a lansat al zecelea disc, ArtScience pe care îl va prezenta în București și Cluj Napoca alături de grupul său Robert Glasper Experiment, din care fac parte Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin – vocoder și saxofon.
Robert Glasper a compus muzica și aranjamentele instrumentale pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, artist care l-a influențat major.
Pianistul a colaborat cu mari nume ale showbiz-ului mondial: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Afis Robert Glasper
Câștigător a două premii Grammy, artistul va concerta în premieră în România pe 28 noiembrie în București la Sala Radio în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out organizate de Twin Arts, și pe 29 noiembrie în Cluj în sala Auditorium Maximum, eveniment organizat de inițiatorii festivalului Jazz In The Park.

Program & Bilete

Accesul în sală se face începând cu ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei de pe eventim.ro și de pe biletmaster.ro

Detalii pe www.twinarts.ro, www.jazzinthepark.ro şi paginile de Facebook Twin Arts, Jazz Night Out, Jazz in the Park.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.