23 august 2018

Personalitatea regelui Matia Corvin dezbătută la Zilele Culturale Maghiare

By In Clio

Mai mulți istorici au discutat timp de două ore despre regele Matia Corvin, ieri, în cadrul întâlnirii din seria Povești despre Cluj organizată de Asociația Vechiul Cluj în parteneriat cu Zilelor Culturale Maghiare 2018.

Dezbaterea a avut loc  la ora 15.00 în curtea Muzeului de Artă Cluj și a purtat titlul Matthias Corvinus, un rege născut la Cluj.

La acest eveniment, asociația i-a avut ca invitați pe istoricii Mihai-Florin Hasan, Lukács József, Alexandru Simon și Tudor Sălăgean.

Circa 60 de persoane au participat la dezbaterea despre Matia Corvin iar la finalul prezentărilor au pus o mulțime de  întrebări istoricilor invitați.

Aceștia au prezentat  aspecte din viața și activitatea acestui mare rege al Ungariei născut la Cluj.

Istoricii Alexandru Simon, Lukacs Joszef și Florin Hasan (de la stanga la dreapta). Foto Vechiul Cluj

Istoricul Alexandru Simon a discutat despre relațiile lui Matia Corvin cu alți regi și și-a prezentat una din cărțile dedicate lui Matia, carte care a avut mare succes de public și s-a epuizat ieri. 

Istoricul  Lukacs Joszef a pregătit o prelegere foarte interesantă despre data nașterii lui Matia Corvin. Vă oferim două filmări cu pasaje din prezentarea acestuia.

Proiectul Povești despre Cluj se află la a cincea ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.