30 octombrie 2019

Paul André Bempéchat de la Harvard University, cântă cu Young Famous Orchestra

By In Muzica, Spectacol

Dirijorul și fondatorul Vladimir Agachi împreună cu Young Famous Orchestra, aduce pe scena culturală clujeană de muzică clasică un nou proiect în cel mai activ sezon toamnă – iarnă de până acum. Pe 3 noiembrie la sala Auditorium Maximum va avea loc Gala Centenar UBB – un secol de univeristate romaneasc[a la Cluj dedicat comunitatii clujene cu invitat special Paul André Bempéchat, solist și profesor de pian la Harvard University. Evenimentul este realizat de Universitatea Babeș-Bolyai, iar ultimele bilete sunt disponibile pe eventbook.ro și în rețeaua Humanitas. Primăria este partener al acestui concert.

Pianistul franco-canadian Paul-André Bempéchat, Artist-in-Residence la Harvard University, Leverett House și renumit pentru interpretările sale din First Viennese School, Brahms, Schumann și Chopin. Rebel al Manhattan School of Music și The Juilliard School – unde a lucrat cu legendarii Artur Balsam, Nadia Reisebnerg și Martin Isepp -, de-a lungul carierei sale, Paul-André Bempéchat a avut apariții majore în întreaga Europă, la Konzerthaus Berlin, Babican Centre London sau Filarmonica din Meiningen, Stockholm, Helsinki, Rotterdam și Belgrad. Acesta se află la prima sa vizită în Cluj-Napoca, și a doua în România, și a susținut deja trei evenimente satelit de la sosirea sa în țară: un masterclass, un recital de pian la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, o conferință pe pe tema influenţei în artă a Expoziţiilor universale de la Paris, 1989 şi 1900.

După o dublă premieră extraordinară oferită cadou comunității Young Famous – o reprezentație de teatru muzical la Bastionul Croitorilor, alături de actorii Angelica Nicoară și Octavian Popa în regia Cameliei Hâncu -, orchestra simfonică se reunește sub îndrumarea lui Vladimir Agachi în 45 de instrumentiști și un solist la pian. Un mic festival Beethoven, programul aflat în pregătire cuprinde Concertul numărul 3 pentru pian și orchestră și Simfonia a V-a, ambele opere celebre ale compozitorului german, și vor fi interpretate într-un spațiu emblematic pentru Universitatea Babeș – Bolyai, sala Auditorium Maximum.

Astfel, Academia Sunetelor este o celebrare a învățării, în general, și a învățării prin muzică, în special și marchează un secol de universitate românească la Cluj-Napoca; în cinstea tuturor momentelor în care, în adolescență, în studenție sau în viață, muzica a fost aproape de oameni la colocvii și examene.

Young Famous se află la cel de-al 16-al concept reinventat de muzică clasică și se bucură de îndrumarea lui Vladimir Agachi, a cărui carieră este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin alături de Daniel Barenboim, unul cei mai mari dirjori ai lumii. De 4 ani, într-un parteneriat de succes cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, orchestra adduce muzica clasică mai aproape de clujeni și oferă suport pentru dezvoltarea personală prin muzică a comunității.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.