17 octombrie 2019

Patru muzee clujene implicate în ”The Museum Affair”.

By In Vizual

Joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției The Museum Affair. Exerciții de grefare a spațiului muzeal clujean, care va avea loc la Muzeul de Istorie a Transilvaniei.

Expoziția prezintă o selecție de lucrări noi și recente ale artiștilor Alina Andrei, Răzvan Anton, Maria Balea, Dragoș Bădiță, Radu Cioca, Teodora Cioca, Duo van der Mixt, Oana Fărcaș, Robert Fekete, Cristina Gagiu, Mihaela Hudrea, Mihai Iepure-Górski, Lucian Indrei, Thea Lazăr, Mirela Moscu, Ciprian Mureșan, Musz, Flaviu Rogojan, Cristian Rusu și Șerban Savu, artiști din comunitatea Fabricii de Pensule.
 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 octombrie – 13 decembrie 2019, în incinta celor patru muzee partenere: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Zoologic UBB și Muzeul Botanic UBB.

Evenimentul va fi precedat de un tur ghidat gratuit, joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 16:00, cu pornire de la Muzeul Botanic din cadrul Grădinii Botanice. cuprinzând toate locațiile expoziției.

Program tur ghidat:

16:00 Întâlnire la intrarea în Grădina Botanică
16:00 – 16:30 Vizitarea Muzeului Botanic UBB
16:30 Pornire către Muzeul Zoologic UBB
16:45 – 17:15 Vizitarea Muzeului Zoologic UBB
17:15 Pornire către Muzeul Etnografic al Transilvaniei
17:25 – 17:50 Vizitarea Muzeului Etnografic al Transilvaniei
18:00 Vernisaj la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Evenimentul face parte din proiectul „Riveranii la muzeu – inserturi în muzee locale” și propune o serie de expoziții de tip insert ce vor permite publicului să descopere, printre exponatele obișnuite din muzeele științifice, ocurențe artistice diverse, adaptate la noul context. Artiștii au fost invitați să dezvolte lucrări noi sau să adapteze lucrări existente, ca și răspuns la exponate de tip științific pe care în mod simbolic le iau în adopție. Efectul este unul dublu: exponatele „adoptate” de către artiști sunt la rândul lor decontextualizate și recontextualizate prin punerea în dialog cu piesele artistice. Prin aceste intervenții, proiectul facilitează interacțiunea publicului cu colecțiile permanente ale muzeelor, propunând o schimbare de format și de perspectivă în ceea ce privește oferta culturală obișnuită a acestora.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.