Autoritățile permit circulația de Paștele Catolic 2021 inclusiv pe durata nopții. 

”În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase. Duminică si luni se vor respecta restricțiile”, a explicat Monica Dajbog, de la Centrul Naţional de Conducere Integrată, conform Agerpres.

Credincioșii vor putea avea acces în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunări sau procesiuni religioase numai dacă se va asigura o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane. Preoții trebuie să facă și un triaj observațional, iar cei care au simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) vor fi trimiși acasă.

Paștele Catolic e sărbători de romano-catolici, unitarieni, reformați, catolici. Greco-catolicii vor sărbători deodată cu ortodocșii, în 3-4 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.