8 martie 2015

“Pasărea care nu e”, cadoul teatral al spaţiului Reactor de Ziua Femeii

By In Actualitate, Teatru

Luna martie este una aniversară pentru Spaţiul Reactor, care împlinește un an de la înființare – un an agitat, plin de schimbări, de întâlniri și reacții. Greu de crezut că doar în urmă cu un an Clujul era, fără să-și dea seama, cu un Reactor mai sărac. Între timp, orașul și-a îmbrățișat noul venit, care a prins rădăcini atât de repede, poate și pentru că e crescut din el, din dorințele și așteptările clujenilor. Pentru oamenii Clujului, pentru cei care ne-au fost alături de la început și pentru cei pe care nu-i cunoaștem încă, plănuim o lună de revigorare totală: Reactorul pornește la capacitate maximă, pe toate platformele sale, cu cel mai bogat program lunar de până acum.
Reactivăm cultural Clujul cu săptămâni tematice în care vă așteptăm să ne (re)descoperiți, mai maturi, mai organizați, dar în continuare cu drag de joc, cu prieteni tot mai numeroși și o energie pe măsură.

Pentru că e prinsă fix între Mărțișor și Ziua Femeii, prima săptămână tematică va fi numai despre girl power. Trei fete talentate, în trei one-woman show-uri, vor vorbi despre aspecte diferite ale feminității, despre izolare și trecerea timpului, despre singurătate voită sau nu, și o vor face cu inocență în Așteptând-o pe Alice, cu forță în Imperiul șoptit de Turandot, și cu umor în Pasărea care nu e.

Duminică, 8 martie, ora 19:00

PASĂREA CARE NU E
Spectacol de teatru
Cu Raluca Mara
După texte de Nietzsche, Baudelaire, Romain Gary, Ionesco, Bunuel, Dali, Nabokov, Muşatescu.

Al doilea weekend e unul retrospectiv, în care vă invităm să ne vedeți, dacă nu ați avut încă ocazia, strânse laolaltă, spectacolele de grup lucrate anul trecut. Cele două coproducții cu Asociația Reciproca celebrează autenticitatea, prin 9 din 10, sau încearcă să ofere o imagine a lumii undergroundului, prin Poker, în timp ce În 4D vrea să chestioneze modul în care ne lăsăm influențați de poveștile din filme.

Alte spectacole:

Vineri, 13 martie, ora 19.00
9 DIN 10
Dramaturgia: Ana Cucu-Popescu | Cu: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș | Regia: Leta Popescu

Sâmbătă, 14 martie, ora 19.00
POKER
După romanele Poker și Poker. Black Glass de Bogdan Coșa
Dramaturg: Adriana Hăgan | Cu: Valentin Oncu, Paul Socol, Doru Taloș | Regia: Leta Popescu

Duminică, 15 martie, ora 19.00
ÎN 4D
De Alexa Băcanu | Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Taloș | Regia: Ovidiu Caița

19-25 martie
REACTIVAREA
Reactivarea e cadoul nostru de aniversare pentru clujeni, o săptămână de evenimente-surpriză, pe care le vom face în curând, publice, și care vor activa toate platformele Reactorului. Avem noutăți, invitați și reveniri spectaculoase, așa că fiți pe fază!

În sfârșit, în ultima săptămână din martie, ne destindem și ne readunăm energiile, cu un spectacol de improvizație și un concert.

Sâmbătă, 28 martie, ora 19.00 – Just Push Play
Impro-show cu: Dragoş Muscalu, Bogdan Bob Rădulescu, Rob Pavicsits şi Matei Rotaru

Duminică, 29 martie, ora 19.00 – One lady/One piano
Concert cu Iulia Ferchiu și Glad Berindei

Mai multe detalii despre fiecare eveniment în parte găsiți la www.reactor-cluj.com.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.