1 iunie 2019

Papa Francisc: Evenimentele triste din trecut nu pot să împiedice o mult râvnită conviețuire fraternă

A doua zi a vizitei in România, la Șumuleu-Ciuc

By In Actualitate

Papa Francisc a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unde în fiecare an are loc marele pelerinaj de Rusaliile catolice, în cea de a doua zi a vizitei sale istorice în România conform hotnews.ro.

La Șumuleu a plouat torențial toată dimineața, iar ploaia s-a oprit cu puțin înainte de sosirea Papei!

Pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc, cea mai mare de acest fel din lume şi cu o vechime de peste 500 ani, a fost scoasă din biserica franciscană şi dusă la altarul de unde Papa oficiază slujba.

În fața celor aproape 100.000 de pelerini, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe români și pe maghiari să conviețuiască în pace.  ”Evenimentele complexe şi triste din trecut nu trebuie uitate sau negate, dar nici nu pot să constituie un obstacol sau un argument pentru a împiedica o mult râvnită convieţuire fraternă. A peregrina înseamnă a ne simţi chemaţi şi îndemnaţi să mergem împreună cerând de la Domnul harul de a transforma vechile şi actualele resentimente şi diferenţe în noi oportunităţi de comuniune”.

„Acest pelerinaj aparţine moştenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradiţiilor româneşti şi ungureşti deopotrivă. Este simbolul dialogului, al unităţii şi al fraternităţii. A peregrina înseamnă a fi conştienţi că venim, ca popor, în casa noastră. Un popor a cărui bogăţie stă în miile sale de chipuri, culturi, limbi şi tradiţii”, a spus suveranul Pontif.

De la ora 17.00, Papa se va afla la Iași iar mâine la Blaj.

1 Comment
  1. […] Prima zi a vizitei în România. Papa Francisc a binecuvântat țara noastră Papa Francisc: Evenimentele triste din trecut nu pot să împiedice o mult râvnită conviețuire fr… […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.