25 noiembrie 2013

Pact pentru Cluj! Partidele susţin candidatura oraşului pentru Capitală Europeană

By In Esenţial

Principalele partide clujene au semnat, astăzi, cu Asociaţia Cluj Capitală Europeană 2021, un pact de sprijin în vederea cuceririi acestui titlu important de către  oraş. Momentul  are doar un singur precedent în România, în 2004, când partidele au semnat pe plan naţional un Pact pentru integrare în UE şi Nato.

Astăzi, la Cluj, politicul şi-a dat mâna pentru a sprijini oraşul.

Clujulcultural.ro vă prezintă principalele declaraţii ale participanţilor la pact.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj:

“Practic avem o înţelegere, un semn de normalitate, mai ales că e vorba de un interes comun, indiferent de culoare politică. Am avut o serie de acţiuni, interne şi externe, iar echipele noastre, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, au lucrat împreună, putem trece peste eventualele orgolii. E bine că toţi actorii să fie de accord cu sprijinirea obiectivului 2012 CE. Vom oferi susţinere politică şi financiară, atât CJ cât şi CL, pe lângă susţinere politică”

Radu Munteanu, fost  rector UTCN, membru Comitet Direct Asociaţie 2021

“Gestul dumneavoastră dovedeşte prietenie faţă de oraş. Mi se pare un gest excepţional! E un semn de dragoste fata de oraş, e foarte important ce faceţi acum. Ştim toţi ce înseamnă interese politice. Ceea ce s-a întâmplat este o dovadă de maturitate şi responsabilitate a partidelor din Cluj. E un exemplu de urmat la nivelul întregii ţări”.

Florin Moroşanu, director Asociaţie 2021

“Avem în faţă citerii care trebuie bifate. Semnarea protocolului are referire la citeriul capacitate de  produce rezultate. Toate oraşele incluse competiţie vor încerca un astfel de protocol”.

Emil Boc, primar Cluj

“E un semn de normalitate. Nu e proiectul niciunui partid politic, e  al comunităţii clujene. Deja am obţinut titlul pentru Capitală Culturală a Tineretului 2015″. Vă felicit si apreciez gestul dvs de normalitate”.

 Lucian Nemeş, viceprimar Turda

“Sunt mândru că sunt aici . Cluj 2021 va fi plus valoare pentru Cluj. Noi sprijinăm, va fi benefic pentru Turda şi Cluj.”

Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj

” E important, e mult de lucru, de făcut,  competiţia e acerbă, împreună însă putem reuşi. Cred că şi firmele ar trebui să fie aproape de proiect. Şi, de asemenea, să ne întrebăm ce putem face şi noi pentru firme, să le ajutăm. Sunt  convins că vom reuşi”

Vakarcs Istvan, vice preşedinte UDMR Cluj

“Sustinem de la inceput acest proiect. Suntem bucurosi de o astfel de alianţă, pentru o idee pozitivă. Este un început, o continuare. Am semnat cu multă bucurie şi mândrie. Trăiască Clujul, Eleyn Koloszvar”

 Rariţa Zbranca, operator cultural Fabrica de Pensule

“Cultura e un factor de dezvoltare. Mă bucur şi ca operator cultural şi membru a echipei Cluj 2021 că am  îndeplinit acest criteriu, prin care politicul şi-a dat interesul să ne sprijine”

Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj

“Iată că se poate lăsa deoparte ce ne desparte. E un semn de normalitate ca aici la Cluj se poate. Trebuie să ne impunem fiecare pe palierul nostru ca să fim recunoscuţi pe plan european. Vă asigur că PDL va face ce trebuie ca acest proiect să fie o realitate in 2021”

Şerban Rădulescu, PC

Ca orice clujean get beget, eu zic că oraşul Cluj poate fi capitală culturală europeană. Toate aceste module, medicală, socială, sportivă, culturală, aceste forţe să se armonizeze pentru ca oraşul nostru să fie cu adevărat o capitală”