23 septembrie 2015

Orchestra care a deschis Festivalul Enescu concertează la Cluj

By In Muzica

După deschiderea prestigiosului Festival Enescu 2015 la Bucureşti, Orchestra Română de Tineret vine pentru prima dată la Cluj-Napoca.

Concertele vor avea loc în 25 şi 26 octombrie la Auditorium Maximum. Orchestra Română de Tineret va concerta alături de violonistul Roman Kim (25 octombrie) şi de pianista Olga Scheps (26 octombrie).

Cine e Orchestra Română de Tineret ?

În 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia – Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei “Prietenii muzicii – Serafim Antropov”,  s-a format Orchestra Română de Tineret,  pentru a oferi celor mai talentaţi tineri muzicieni români şansa de a descoperi creativitatea colectivă si compoziţiile unor muzicieni pe care nu apucă să îi studieze în şcoală. Cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, membrii săi sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni din ţară şi sunt pregătiţi, încă de la înfiinţarea orchestrei, de renumitul dirijor Cristian Mandeal. Membră a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional “Enescu şi Muzica Lumii” de la Sinaia, începând cu anul 2008. Din 2011 a fost prezentă în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu” şi a triumfat în cadrul Festivalului Internaţional al orchestrelor de tineret “Young Euro Classics” de la Berlin. Sub bagheta lui Cristian Mandeal, tinerii susţin în perioada iulie-octombrie a acestui an mai multe concerte în Italia, Franţa, Austria, dar şi în România.

Concertul e organizat de Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Co-organizatori: Asociaţia Culturală „Notes&Ties” şi Muza Events

Biletele se găsesc la Libraria Bookstory (Bd-ul. Eroilor, nr. 6-8) şi Agenţia teatrală (Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14).
bfc9797c-487c-4b3b-b0b9-3804fb9062f1

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.