10 ianuarie 2020

Opt premiere la Teatrul Național în 2019. Ce propune TNC în 2020

By In Teatru

Clujenii sunt mari amatori de teatru, o relevă sălile pline la spectacolele TNC.

În 2019, Teatrul Național Cluj-Napoca a oferit publicului un număr bun de premiere: IL NULLAFACENTE. ALEG SĂ NU FAC NIMIC de Michele Santeramo, în regia lui Roberto Bacci; CHIRITZA ÎN CONCERT după Vasile Alecsandri și Matei Millo, spectacol-concert de Ada Milea; CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI, scenariu și regia Tudor Lucanu, după romanul lui Marin Preda; PROCESE LA TEATRU. EPISODUL I: HAMLET, regia Ionuț Caras; PORNO de András Visky, regia Răzvan Mureșan; FURTUNA de William Shakespeare, regia Gábor Tompa; ELIBEREAZĂ GIGANTUL DIN TINE – GHID PRACTIC DE DEZVOLTARE PERSONALĂ, stand-up comedy cu Dragoș Pop si SINGUR PRINTRE MÂRLANI după Florin Bican, regia și coregrafia: Andrea Gavriliu.

Ele s-au bucurat de public constant, multe spectacole fiind cu sala plina. Chiar dacă critica de întâmpinare cam lipsește totuși, spectacolele au fost promovate prin social media ceea ce a dus la un interes constant din partea iubitorilor de teatru, in special studenți.

Conducerea încă nu a anunțat premiere pe 2020, se joacă deocamdată spectacole din stagiunea trecută.

În acest început de an TNC propune, astăzi, Cerere în căsătorie, spectacol în Studioul Euphorion. Începând cu ora 19:00, vor începe tratativele pentru mâna tinerei curtate, Natalia Stepanova.

Cerere în căsătorie la TNC

Sâmbătă, 11 ianuarie, ora 19.00, are loc cea mai celebră confruntare shakespeariană. În colțul stâng, familia Capulet. În cel din dreapta, familia Montague. Va fi, însă, cu adevărat, un duel? Dacă credeți că acest spectacol nu mai reprezintă o surpriză pentru că știți deja povestea, vă sugerăm să îndrăzniți totuși să vă lăsați surprinși de… ROMEO ȘI JULIETA.

Apoi, pe 14 ianuarie va avea loc o nouă reprezentația cu ”Singur printre mârlani”.

În februarie vor avea loc la TNC și 3 spectacole mult așteptate cu Furtuna de Shakespeare unde va juca Marcel Iureș.

Marcel Iureș în ”Furtuna”

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.