Opera Națională  Cluj-Napoca face spectacole în aer liber, pe terasa și amfiteatrul în aer liber al  Centrului de Industrii Creative (CREIC), situat în  Lomb, în Cluj Innovation Park.

Locul e perfect pentru evenimente open-air.

”Noi am trecut printr-o perioadă grea. Am închis tot. Operele funcționează cu mulți oameni iar pandemia ne-a făcut să închidem de pe o zi pe alta. Așa că vrem să ne luăm revanșa, și propunem o micro-stagiune. Am găsit deschidere la CREIC, așa că am venit aici. Sunt condiții foarte bune”, a spus Cristian Avram, managerul de comunicare al Operei.

Seria de concerte se numește Stagiunea Artistică Estivală a României și înseamnă două concepte: Opera a la carte si Opera Picnic.

Opera a la carte are loc în fiecare vineri, de la ora 20.00, până în 10 septembrie si implică seri tematice din punct de vedere muzical cât și culinar. 

Micro-stagiunea începe vineri, 10 iulie, cu spectacol de canțonete și arii cu specific italian, spaniol și francez cu maxim 100 de spectatpri, cu cină a la carte pe terasa cu gazon a CREIC.

Vineri e programată o ”seară italiană”, cu tenorul Marius Vlad Budoiu, acompaniat la pian de David Crescenzi, un eveniment prezentat de Florin Sâmpelean. Programul include un repertoriu de arii și canțonete autentice, pe partiturile compozitorilor Nisa Bixio-Rusconi, A. Buzzi-Peccia, E. A. Mario, E. Capua, S. Gastaldon, V. de Crescenzo, E. de Curtis, Valente-Tagliaferri și alții. Biletele includ și o cină cu un platou cu antipasti, un desert și două pahare cu vin alb.

Opera Picnic înseamnă concerte în amfiteatrul CREIC, în fiecare sîmbătă, de la 20,30, unde se vor produce soliști, balerini și orchestra Operei, nu și corul. 

Aici publicul, în număr de 500 de persoane conform normelor actuale,  va veni cu pături de acasă. Se va respecta distanța socială. În prețul biletului intră un coș pregătătit de un bistro partener.

Organizatorii de la CREIC au o parcare de 350 de locuri, chiar lângă amfiteatru.

Amfiteatrul CREIC. Foto Clujul Cultural

Biletele costă între 120 și 160 de lei, în funcție de numărul tichetelor achiziționate: 320 de lei pentru două persoane, 420 de lei pentru trei persoane, respectiv 480 de lei pentru patru persoane.

Biletele se găsesc pe bilete.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.