6 octombrie 2015

ONOARE CITITULUI! Un marş al lecturii cu Ministrul Culturii participant a deschis FICT 2015

By In Carte, Special

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) a debutat marţi în centrul Clujului, cu un marş al lecturii la care au participat numeroşi scriitori, poeţi, romancieri, istorici, dar şi mulţi elevi. Toată lumea a avut la el câte o carte.

Participanţii s-au reunit în faţa sediului central al Universităţii “Babeş-Bolyai”, în frunte cu ministrul Culturii, pesedistul Ionuţ Vulpescu, cu rectorul Ioan Aurel Pop, preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu,  prozatori ca Gabriela Adameşteanu, poeţi cum ar fi Dinu Flămând, Ion Mureşan, istoricii Ioan Bolovan, Lucian Nastasă Kovacs sau universitari cum ar fi Corin Braga proaspăt câştigător al FestLit 2015 Cluj-Napoca sau Mihaela Gligor.

Au fost prezenţi mulţi jurnalişti clujeni, printre care Victor Lungu (Academia Caţavencu), Liviu Alexa (ZiardeCluj.ro), cu o carte despre Edith Piaf, Codruţa Simina (pressone.ro), Florina Pop (Adevărul), Florentina Tătar (ZiardeCluj.ro), Bogdan Stanciu (Sinteza), ultimul cu un ghid despre România.

Directorul FICT 2015, editorul şi poetul Vasile George Dâncu,  a fost pe post de “agitator cultural”. El a luat un megafon în mână şi a dat startul marşului.

“Clujul este citadelă a culturii şi nu se poate fără ca obiceiul cititului să nu fie marcat. Sunt onorat să văd personalităţi culturale de prim rang venite la acest marş. Să aducem un omagiu cărţii, să citim”, a spus acesta la megafon.

mars lectura1

“Agitatorul cultural” Vasile George Dâncu, director executiv FICT 2015

El a dat cuvântul fiecărui invitat apoi unii poeţi au citit din creaţia lor.

În aglomeraţie creată, ministrul Vulpescu şi-a pierdut cărţile! Cineva din public i le-a înapoiat!

Marşul lecturii a încheiat Festivalul Naţional de Literatură şi a dat startul Festivalului de Carte Transilvania, care va însemna numeroase lansări de carte, concerte, seminarii  în Piaţa Unirii din Cluj.

mars lectura

Participanti la Marsul lecturii Fict 2015

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.