10 septembrie 2014

Oficiali ai celebrului muzeu Tate Londra, in vizită la Cluj

By In Actualitate, Vizual

Oficiali din cadrul Comitetului de Achiziţii al Departamentului pentru Rusia şi Europa de Est al renumitului muzeu de artă contemporană TATE Londra, se află în vizită la Cluj, anunţă în exclusivitate transilvaniareporter.ro  !

Întreaga comisie a Comitetului de Achiziţii este formată din 36 de membri dintre care 15 se află zilele acestea la Cluj, alături de patru membri din staff-ul Tate., mai menţionează publicaţia!

Vor avea loc intalniri cu conducerea Universităţii de Artă şi Design, cu artişti, curatorim galerişti si cu colecţionari de artă.

Această vizită este una de documentare şi de cercetare şi este privată. În fiecare an, aceste vizite, pe lângă faptul că vizează unul sau doi artişti pentru colecţia muzeului, sunt menite să deschidă apetitul pentru cultura şi arta est-europeană. După vizita de anul trecut de la Budapesta au fost mulţi colegi interesaţi de anumiţi artişti şi acelaşi lucru se va întâmpla şi anul acesta, cu diferenţa că acum la Cluj există un grup foarte puternic de artişti şi chiar dacă vă şochez, vă spun că artiştii maturi, artiştii în vârstă au o putere de convingere enormă şi creaţia lor ne-a marcat. Până la urmă, menirea marilor muzee este să evalueze şi să claseze valorile, ori în cadrul acestui proces arta tânără poate fi foarte interesantă, însă trebuie să treacă perioade mai lungi pentru a se consacra”, a declarat pentru transilvaniareporter.ro, în exclusivitate, Maria Rus Bojan, expert in artă contemporană şi gazda evenimentului.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!