9 ianuarie 2018

“Oberon, regele zânelor” la Opera Maghiară

Vi se propun arii atractive

By In Actualitate, Operă
Iubitorii de operă sunt invitați în data de 11 ianuarie 2018, joi, de la ora 18:30 la spectacolul Oberon, regele zânelor de Carl Maria von Weber. Opera este dirijată de Jankó Zsolt, regia e semnată de Selmeczi György.
 
,,La prima vedere ar putea fi văzută ca o alegere hazardată, titlul în sine nefiind des pus în scenă de teatrele lirice. Și totuși, anul 2017 mă și ne contrazice. Motiv pentru care trebuie să menţionez faptul că numai în 2017, Oberon a fost prezentată la Washington în GALA Hispanic Theatre (12 iunie; toate reprezentaţiile au fost jucate cu casa sold out!), apoi în cadrul Festivalului de operă de la München, producţie Bayerische Staatsoper und Theater an der Wien (iulie), respectiv pe scena Operei Bavareze de Stat din München. Și acum, pe scena Operei Maghiare din Cluj- NapocaAscultaţi cu atenţie Oberon. Ascultaţi-l nu numai pentru uvertura. Ascultaţi-l și pentru minunatele arii „Eil edler Held befreie dir die Braut” (Reiza), „Warum musst du schlafen” (Reiza), „Von Jugend auf in dem Kampf gefild” (Huon), „Vater hor mich” (Huon), „Arabiens einsam Kind” (Fatima), „Ozean du Unge Heuer” (Reiza), „Arabien mein Heimatland” (Fatima), pentru duetul „Seele froh in Jubelklngen” (Reiza – Fatima), pentru cvartetul „Über die blauen Wogen” (Fatima –Sherasmin–Reiza–Huon)… Este Oberon. Este Weber însuși!” , scrie în avancronică jurnalistul Demostene Șofron.
 
Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (luni, miercuri și vineri între orele 10:00 şi 16:00, marți și joi între orele 13:00 și 19:00). Telefon: 0754-050150, 0371-395790 .

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!