24 august 2015

O nouă rubrică pe clujulcultural.ro ! Cartea zilei !

By In Carte, Esenţial

Siteul clujulcultural.ro inaugurează astăzi o nouă rubrică. 

Ea este una Unicat în presa clujeană online aşa cum e unicat şi cea prin care prezentăm actorii clujeni, şi care va fi reluată începând de mâine dimineaţă!

Noua rubrică se numeşte Cartea Zilei şi constă în prezentarea zilnic,  pe scurt,  a unei cărţi pe care o considerăm demnă de prezentat din perspectiva noastră. Nu ne interesează în special editura la care a apărut, colaborăm de altfel cu orice fel de editură decentă şi cu orice librărie profesionistă. Ne interesează conţinutul cărţii dar şi aspectul ei, vom lăuda sau amenda modul în care arată produsul cultural numit carte.

Carte

Suntem deschişi colaborării cu edituri, cu librării, cu editori privaţi, de orice naţionalitate. Vom mediatiza şi cărţi scrise în româneşte, maghiară, germană, idiş etc etc. Contează pentru noi conţinutul acesteia.

Nu vom mediatiza cărţi cu mesaj extremist sau violent.

Selecţia cărţilor, mai vechi sau mai noi, va fi realizată de editorul-coordonator al siteului, subsemnatul.

Vă invităm deci la lectură şi ne puteţi scrie oricând cu sugestii, informaţii, semnalări, propuneri, critici la emailul: redactia@clujulcultural.ro

Carte

Este o carte în două volume, masive. Profesorul Keith Hitchins este unul din cele mai specialişti străini în istoria României dar şi a Transilvaniei. Profesorul a publicat cărţi fundamentale despre istoria Transilvaniei, despre episcopul ortodox Andrei Şaguna, despre lupta de eliberare a românilor transilvăneni în monarhia habsburgică.

Cartea România a fost recent reeditată. O puteţi achiziţiona la orice librărie din Cluj. Este una din cele mai bune sinteze de istoria Românie care a apărut după 1989 pe piaţa cărţii. Echilibrată, nuanţată, plină de informaţii utile, este unul din volumele fundamentale despre români şi România.

Autor: Keith Hitchins

Titlu: România

Editura: Humanitas

 

 

 

1 Comment
  1. Claudea Marginean 24 august 2015

    Sunt atâtea cărţi pe care le-am citit,şi nu ar fi trebuit,şi sunt atâtea alte cărţi pe care nu le-am citit,şi ar fi trebuit…

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!