Depozitul de Film, spaţiu fost depozit al RADEF RomâniaFilm de pe strada Maiakovski 132 va fi inaugurat în cadrul Festivalului Colours of Cluj, anunţă organizatorii de la Asociația Film și Cultură Urbană, co-organizatorul celei de-a 13-a ediții a TIFF și organizatorul festivalului Colours of Cluj pe siteul campaniei.

Clujulcultural.ro a scris despre suma adunată în urma campaniei de crowdfunding aici 

Cum suma necesară era de 7000 de euro, organizatorii au primit aceste fonduri de la Unicredit Ţiriac Bank, anunţă aceştia pe site.

“În condițiile în care contribuțiile individuale au acoperit doar o parte din suma necesară pentru recondiționarea Depozitului, ne-am adresat unui partener corporate cu tradiție în susținerea inițativelor culturale. UniCredit Țiriac Bank este primul partener care s-a alăturat proiectului Salvați Marele Ecran” printr-o sponsorizare de 7000 de Euro, necesară pentru a face din Depozitul de Filme un spațiu viu, unde se vor putea organiza evenimente culturale în aer liber. Suma colectată din campania de strângere de fonduri (2232 euro n.r.) va fi utilizată în scopul pregătirii spațiului pentru găzduirea unor evenimente precum proiecții, ateliere, concerte, expoziții sau spectacole de teatru, care să facă din Depozitul de Filme un nou punct pe harta culturală a orașului și un loc de recreere în primul rînd pentru comunitatea locală”, informează organizatorii.

depozit

Depozitul va fi inaugurat în data de 8 august, odată cu festivalul Colours of Cluj, ce se va desfășura în perioada 08 – 10 august.”

Salvați Marele Ecran!” urmăreşte stoparea fenomenului de dispariție a cinematografelor, precum și crearea unei rețele de săli moderne, digitalizate, pe tot cuprinsul țării, astfel încât, în următorii 10 ani, fiecare oraș cu peste 20.000 locuitori să aibă cel puțin un cinema funcțional. În prezent, România este țara europeană cu cele mai puține ecrane raportat la numărul de locuitori. Dacă, în 1990, existau aproximativ 450 de cinematografe, astăzi au supraviețuit mai puțin de 30. 78% din orașe nu au niciun cinematograf funcțional.

 Alături de transformarea fostului Depozit de Filme din Cluj-Napoca, campania„Salvați Marele Ecran!” continuă prin platforma online interactivăwww.salvatimareleecran.ro care cartografiază toate sălile de cinematograf din rețeaua aflată în proprietatea statului și prin acțiunile următoare de reactivare a rețelei cinematografice din România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.