22 iunie 2015

Nunta lui Figaro, un spectacol clasic la Opera Maghiară

By In Operă
Opera Maghiară din Cluj prezintă spectacolul Nunta lui Figaro,  în data de 25 iunie, joi, ora 18:30. În Nunta lui Figaro de Mozart, ultima operă comică a stagiunii, îl veţi vedea de Sébastien Lemoine, în rolul contelui Almaviva, iar Susanne va fi interpretată de Amélie Robins.
Ambii au fost premiaţi recent la Festivalul de Operă Armel. Capodopera compozitorului austriac este pusă în scenă în regia lui Novák Péter, dirijorul orchestrei fiind Jankó Zsolt.

Opera Maghiară din Cluj a făcut un pas curajos când a decis să pună opera lui Mozart într-o nouă lumină. Publicul va putea urmări o producţie nouă, nonconformistă, care în vremea lui Mozart a fost interzisă de către cenzură, dar care astăzi este accesibilă tuturor într-o viziune actualizată, contemporană.
,,Fără doar şi poate că povestea nunţii lui Figaro este una distractivă, hazoasă, urmărind legile construcţiei unei comedii clasice ca la carte, dar de fapt situaţiile şi caracterele comice par că merg până la grotesc, şi privite prin ochii contemporanilor ne apar exagerate până la absurd. Însă toate piesele acestui puzzle provin fără excepţie din arsenalul de critici la adresa societăţii pe care autorul le foloseşte şi articulează cu o conştientă meticulozitate. Fără îndoială că o asemenea critică nu-şi pierde niciodată valabilitatea şi este binevenită în orice timp şi spaţiu al istoriei culturii.” – a declarat regizorul Novák Péter.

Spectacolul este subtitrat în limba română.

Începând cu data de 1 aprilie, până la sfârșitul stagiunii 2014/2015 orarul casei de bilete se modifică astfel:

LUNI-DUMINICĂ:
Rezervări între orele: 10:00 – 13:00
Bilete: 16:30 – 19:00
Informații:
0371-395-790

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.