5 august 2013

Nudul, între Playboy şi palatul Josika

By In Vizual

Un fotograf clujean care a lucrat la Budapesta peste 15 ani pentru reviste de adulţi a organizat la Cluj,  ieri, de la ora 17.00, o expoziţie de foto erotică. Expoziţia lui Soós Attila s-a intitulat “1+1. O singură zi” şi a avut loc la Galeria photoART din Piața Unirii nr. 10, în clădirea istorică care este cunoscută ca Palatul Josika.

Expoziţia a avut loc exact de ziua de naştere a artistului, care a împlinit ieri 40 de ani, şi a durat câteva ore, aşa cum şi-a dorit acesta.

Soós Attila este un cunoscut artist foto clujean,  președintele asociației  fotografice clujene  ErKE, care are circa 150 de membri. Organizatorii au avertizat într-un comunicat remis  înainte de vernisaj că expoziţia va fi “învăluită în mister și foarte controversată, şi va oferi clujenilor o experiență fotografică inedită. La acest proiect s-a lucrat în cel mai mare secret, timp de aproape un an de zile, în dorința de a oferi publicului prezent la vernisaj o experiență surprinzătoare, în premieră absolută. Această primă expoziție marchează și aniversarea a 40 de ani de la nașterea artistului și un punct de cotitură în cariera sa”.

11 nuduri şi două femei aproape goale

La vernisajul expoziţiei “1+1. O singură zi” a participat un public foarte numeros, în ciuda caniculei de afară, artişti vizuali, fotografi şi apropiaţi ai lui Soós Attila. Majoritatea au fost surprinşi când au intrat în micuţa sală a galeriei, unde au fost întâmpinaţi de două fete tinere aproape goale şi de 10 fotografii artistice, alb-negru, extrem de bine realizate, cu nuduri feminine.

Artistul vizual Oana Pop, invitată să prezinte expoziţia, a explicat că “artistul creează nuditate, aduce femeia din zona de sexualitate în zona de senzualitate în mod original”.

 

Artistul Soos Zoltan s-a bucurat de succes cu expoziţia sa erotică / (c) clujulcultural.ro

Artistul Soos Zoltan s-a bucurat de succes cu expoziţia sa erotică / (c) clujulcultural.ro

Cine este Soós Attila?

Artistul clujean, 40 de ani, aflat la prima lui expoziţie, a declarat pentru clujulcultural. ro că “am plecat în Ungaria, la Budapesta, în 1990, datorită părinţilor mei, eu nu prea am dorit să plec niciodată din Cluj. Am fotografiat la Budapesta pentru reviste cum ar fi Elite, Playboy sau Penthouse dar m-am întors la Cluj de 5 ani şi am un aici un studio de fotografie. E prima mea expoziţie, aşa am dorit să fie , o singură zi, ăsta a fost conceptul ei şi mă bucur mult că e aşa multă lume la vernisaj şi am aşa mulţi prieteni. Sper să le placă expoziţia”.

clujulcultural.ro vă prezintă o galerie foto de ieri de la vernisajul expoziţiei “1+1. O singură zi”.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.