4 februarie 2020

Nu e despre cazul Ditrău, e o lansare de carte: ”Noi, secuii și prietenii noștri români”

By In Carte

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițonale Harghita și Grupul Secuimea Vie lansează cartea ”Noi, secuii și prietenii noștri români. Interviuri și mărturii ale conviețuirii” de Márton Simó în 6 februarie, 2020, orele 17.00 în Sala Tonitza

Gazda evenimentului: Lucian Nastasă Kovacs, directorul muzeului, care va modera discuțiile cu autorii cărții, publicată în limba maghiară și română de scriitorul, poetul, redactorul, activistul civil, colaboratorul cotidianului de limba maghiară ”Hargita Népe”.

Márton Simó a realizat interviuri cu 20 de persoane care sunt români sau româno-maghiari și care  se apropie cu înțelegere și simpatie de co-locuitorii secui, de istoria și se problemele zilnice ale lor. Între subiectele intervievate există profesor, istoric, preot, sociolog, artist plastic, jurnalist, inginer și om de afaceri, oameni din Ardeal, dar și din Moldva sau București, care nu sunt influențate de idei preconcepute antimaghiare, iar punctele lor de vedere asupra co-viețuirii româno-maghiare,  asupra transilvanismului și asupra viitorului sunt esențiale.

Edițiile publicate în limba maghiară și română au apărut la sfârșitul anului 2018, varianta în limba română a apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.