6 iulie 2016

Noutăți în organizarea Electric Castle 2016

By In Cooltura, Special

Festivalul de la castelul Banffy începe de astăzi într-o săptămână, prin urmare apar noutățile cu privire la organizarea acestuia. Accesul în comuna Bonțida, poarta de intrare la festival și un sistem nou de brățări care vor simplifica activitățile din cadrul Electric Castle sunt schimbările de anul acesta.

4.000 de locuri de parcare, autobuze cu 7 lei și accesibilitate la tren

Potrivit organizatorilor, anul acesta accesul spre comuna Bonțida este simplificat. Aceștia au creat un sistem de două rute diferite pentru autoturisme și autobuze pentru a nu se intersecta. Accesul autoturismelor se va face pe drumul care leagă  localitatea Răscruci de Bonțida, în timp ce autobuzele vor merge pe traseul clasic, prin sat. Linia de autobuz este disponibilă începând de miercuri, 13 iulie (la prânz), până luni, 18 iulie. Cursele vor circula non-stop, zi și noapte, o dată la 25 de minute. Punctul de plecare din Cluj-Napoca va fi Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar biletele vor costa 7 lei și se vor cumpăra din stații.

Cei care sunt cazați la localnici trebuie să știe că au nevoie de un permis special de acces pentru mașină pe care îl pot obține direct de la gazde. Pe toată perioada festivalului vor exista echipaje speciale care vor dirija circulația; participanții vor trebui doar să fie atenți la acestea și la signalistica specială.

Echipa festivalului a pregătit 4.000 de locuri de parcare, tariful fiind de 15 lei pentru o intrare. Amplasarea parcărilor este disponibilă pe harta festivalului. De asemenea, cei interesați pot folosi aplicația Electric Castle, care îi va ghida spre acestea.

Majoritatea curselor de tren vor avea, pe perioada festivalului, opriri în gara din Bonțida. În 18 iulie, garniturile de tren care circulă pe ruta Cluj – București vor avea vagoane suplimentare.

hartaEC2016

Accesul la festival

Organizatorii mai precizează și că poarta de intrare în festival este, anul acesta, amplasată în cu totul alt loc. Puteți verifica pe hartă înainte de a ajunge  acolo sau veți fi ghidați de echipele speciale. Pentru cei cazați în campingul premium, există și acces direct de acolo în incinta festivalului.

Și anul acesta, există câteva categorii cu acces special în festival. Toți copiii cu vârsta de până la 12 ani au gratuitate, însă trebuie să fie însoțiți de un adult. Persoanele cu dizabilități au acces gratuit, cu condiția să poată face dovada în baza certificatului special emis de autorități. Există deja o lista specială deschisă pentru acestea, cei care doresc să se înscrie o pot face printr-un email pe adresa contact@electriccastle.ro. Însoțitorii persoanelor cu dizabilități beneficiază de o reducere de 50%.

Tehnologie de ultimă generație la Electric Castle

Electric Castle este primul festival din România care, în parteneriat cu Banca Transilvania, implementează accesul prin brățări dotate cu sistem RFID, ceea ce înseamnă că timpul petrecut pentru a intra sau pentru a face achiziții va fi mult mai scurt. Detalii despre acest sistem se găsesc pe www.electriccastle.ro unde veți putea crea și un cont care vă permite să alimentați brățara direct de pe card.

Toate plățile în festival vor putea fi făcute doar prin intermediul brățării; nu se acceptă cash. Dacă nu dispui de un card bancar sau dacă nu reușești să-ți creezi contul online, vei putea alimenta brățara în unul dintre punctele special amenajate.

Aplicația Electric Castle este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, iar acolo veți găsi lista regulilor festivalului. De asemenea, puteți să vă faceți un program personalizat pe zile.

getyourap

ELECTRIC CASTLE 2016 înseamnă:

Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Elliphant, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Babylon Circus, Dirtyphonics, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ Marky, Aba Shanti-I, Congo Natty (Rebel MC), Toddla T , LOUISAHHH!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver și alți zeci de artiști ce vor evolua pe cele 8 scene din festival.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.