2 decembrie 2014

Noul Locatar de Eugen Ionescu in regia lui Tompa Gabor, atracţia zilei la INTERFERENŢE 2014

By In Actualitate, Spectacol

Festivalul Internaţional de Teatru INTERFERENŢE 2014, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a ajuns la mijlocul perioadei de desfăşurare.

Marţi, 2 decembrie, începând cu ora 10.00, la Casa TIFF, va avea loc un dialog cu artiştii din spectacolele Caravaggio Terminal şi Paysage inconnu. Va urma, de la ora 13.00, tot la Casa TIFF, lansarea volumelor: Pippo Delbono – Teatrul meu, Márti Sipos de vorbă cu András Visky – Cel ce vede glasul şi Tadeusz Kantor – Scrieri despre teatru, Fundaţia Culturală “Camil Petrescu”. În acelaşi loc, la ora 14.00, va avea loc şi proiecţia filmului Amore Carne regizat de Pippo Delbono.

 

Marţi, 2 decembie, sunt programate două spectacole din Bucureşti. Astfel, Noul locatar de Eugène Ionesco, regia: Gábor Tompa (Teatrul Nottara) este programat de la orele 18.00 şi 21.00, în Sala Mare în regim studio, iar Însemnările unui nebun de N.V. Gogol, regia: Felix Alexa (ArCuB) se va juca de la orele 18.00 şi 21.00, în Sala Studio.

Despre spectacolul Noul Locatar, Gábor Tompa scria în caietul program: „Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuinţă nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali şi multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare şi despre neputinţa de a renunţa la amintirile de lângă şi din noi, în drumul nostru spre marea şi eterna mutare. Şi totuşi, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici şi comicul…”

„Spectacolul meu vorbeşte despre fragilitate şi imaginaţie, indiferent de sursa ei maladivă. Nebunul meu trăieşte în ritmurile demente ale propriei muzici interioare, cântată de un alter ego ce “joacă” toate celelalte personaje. Mi-am dorit o simfonie fantastică şi emoţionantă, cu acorduri de umor negru, o îmbinare subtilă între text şi muzică, între real şi imaginar.” – spunea Felix Alexa despre Însemnările unui nebun.

Seara se va încheia cu un concert al formaţiei The Best Of Me care va avea loc, începând cu ora 23.00, la Casa TIFF.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.