10 noiembrie 2020

Noul James Bond este o femeie de culoare

Actrița Lashana Lynch s-a confruntat cu un val de ură pe rețelele sociale, după ce a anunțat că va fi noul agent 007

By In A 7-a

Actrița Lashana Lynch este cea care îl va interpreta noul James Bond. Vestea, pe care starul a confirmat-o în urmă cu puțin timp a stârnit un val de ură și critici în mediul online, actrița fiind nevoită să își închidă rețele sociale pentru a putea face față tuturor afirmațiilor fanilor, scrie Insider.

În vârstă de 32 de ani, Lynch a devenit extrem de cunoscută odată cu rolul Mariei Rambeau din „Capitan Marvel”, pelicula lansată în urmă cu un an. Deși primele zvonuri cu privire la alegerea unei ficuri femine pentru noul agent 007 au apărut în 2019, nimeni nu se aștepta ca producătorii să aleagă o vedetă de culoare pentru interpretarea lui James Bond.

Lashana Lynch, în noul rol James Bond

Fanii înrăiți ai seriei au fost extrem de revoltați, odată cu vestea publică o femeie de culoare îl va interpreta pe James Bond. Lynch vine pentru a aduce un plus de prospeține în celebra franciză, nefiind însă o interpretare în totalitate a clasicului personaj James Bond, ci o continuare a serie:

Starul în vârstă de 32 de ani a stârnit un val de critici în mediul online, însă ceea ce nu au înțeles fanii este faptul că Lashana va avea propriul personaj, o femeie de culoare, pe nume Nomi, fiind agentul secret care moștenește titlul de 007, odată cu retragerea în exil a lui Bond.

„Aici nu e vorba despre mine personal. Eu sunt o femeie de culoare. Orice altă femeie de culoare care ar fi fost în locul meu ar fi avut parte de aceleaşi atacuri şi abuzuri. În timp, am învățat că atât timp cât eu îi respect pe cei din jurul meu, mă respect și pe mine”, a precizat ea într-un interviu pentru Harper`s Bazaar.

Cine este Lashana Lynch

 

În vârstă de 32 de ani, actrița s-a născut la Londra, în 1987. A devenit extrem de cunoscută după rolul Mariei Rambeau din Capitanul Marvel, lansat în 2019.

Odată ce a anunțat că va fi noul agent 007, Lynch s-a confruntat cu o serie de criticii și acuzații dure, pe de-o parte pentru că era femeie, iar pe de altă parte pentru că era o femeie de culoare. „Ne îndepărtăm de masculinitatea toxică și asta se întâmplă pentru că femeile sunt deschise, exigente și vocale și strigă un comportament greșit imediat ce îl vedem”, a explicat ea pentru sursa citată.

Mai mult decât atât, actrița a adăugat. „Nu suntem doar niște figuri, acum suntem într-un moment în care artiștii au suficientă energie colectivă pentru a evoca schimbarea. Există o treabă reală de făcut, există conversații sincere”.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.