Fabrica de Pensule îşi continuă activitatea cu noi evenimente artistice, pline de creativitate, care activează imediat latura artistică în oricine are criozitatea să păşească pe tărâmul mereu nou şi în celaşi timp nostalgic al acestui spaţiu.

 
Pe data de 25 noiembrie, de la ora 16, Ciprian Pascu și Mihai Musceleanu vă invită în Sala Studio pentru a lua parte la o prezentare a produselor High End – PROFOTO (lumină de studio) și Phase One (Digital Medium Format), o prezentare organizată ca un workshop, cu puțina teorie și multă practică.

 
Contact Impro Jam #2 are loc pe 26 noiembrie, de la ora 19 la Sala RAP, unde alături de Groundfloor Group puteti descoperi libertatea corpului aflat în mişcare şi bucuria improvizaţiei. Contact Improvisation (CI) este o formă de dans contemporan descoperită în America anilor ‘70 şi răspândită extrem de repede prin toată lumea. Poate fi practicată în solo, duet sau grup, indiferent de vârstă, pregătire sau experienţă. Organizatorii recomandă haine de mişcare şi multă deschidere pentru a îmbrăţişa experienţa unică a fiecărui dans.

dance
Studenții din anul II de master de la Facultatea de Teatru și Televiziune, Departamentul Maghiar de Teatru v-au pregatit un spectacol de teatru în limba maghiară, cu subtitrare în limba română. Spectacolul Functii, în regia lui Hatházi András, are loc luni, 30 noiembrie, de la ra 19, la Sala Studio şi îi aduce în vizor pe Biró Júlia, Molnár Enikő, Sebők Maya, Ambrus Laura, Zongor Réka, Pál Attila, Puzsa Patrícia şi Nánási Brigitta.

 

Expoziţia Oameni-mașini / Maschinenmensch poate fi vizitată până pe 31 decembrie, la ultimul etaj al Fabricii de Pensule. Maschinenmensch dezbate relația corp-imagine în zilele noastre. Efectului modernității și răspândirea orașelor a dus la ideea omului-mașină (în limba germană: Maschinenmensch) care va conduce lumea, în care societatea va încerca să creeze omul perfect. Expoziția arată această idee utopică prin picturi, fotografii, printuri, obiecte și instalații. Curatorul expoziţiei este Kaposi Dorka.

fragile equations
Până pe 4 decembrie găsim la etajul trei, la Galeria Nano, expoziţia inedită a lui Sándor Juhos, Fragile equations. După ultimul său proiect ce prezenta lucrări de mari dimensiuni, Galeria Nano l-a invitat pe Sándor Juhos să ne arate o fațetă diferită a artei sale, mai intimă şi uneori austeră, dar păstrând acelaşi sens al unui mister profund şi seducător. Pornind – printre alte repere – de la tradiția artei flamande, această serie de naturi moarte reuşeşte să transmită sensul contemporan al unei intospecții pline de împăcare dar şi de luciditate. E un set de ecuații enigmatice, aparent stabile la prima vedere, dar care includ mereu şi elemente ce dau impresia că nu fac parte din aceeaşi schemă, pot prezenta minuscule defecte sau ascunde semne de decădere. Totuşi aceste formule complexe se dovedesc pline de sens şi sunt realizate într-o tehnică impecabilă. Le-am putea numi naturi moarte metafizice, sau chiar « naturi neliniştite ».

 
In sala Baril de la etajul trei îi întâmpină pe pasionații de pictura câteva pânze care conțin o puternică amprentă a autorului lor: o candoare imaterială care ascunde, cred, obsesia de o viață a pictorului: a comunica incomunicabilul printr-o explorare nesfârșită a manifestărilor fizice ale limbajului. Artistul Mihai Horea investighează culoarea într-o manieră care pare a-l conduce înspre o zonă de securitate emoțională, un soi de peace of mind, o liniște contemplativă. Paradoxal, acest refuz al oricărui dinamism (“a sta, la el, era o ocupație”, mărturisește undeva Anca Sârbulescu), manifestat prin aparentă monocromie a pânzelor sale, pare a-l conduce înspre o izolare suverană față de contemporaneitate. Dar însăși refuzul acestor provocări, al ostentațiilor cotidiene îl plasează pe artist într-o zonă de insecuritate, într-o o tensiune teribilă.

 
Expoziția poate fi vizitată până pe 22 ianuarie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.