22 iulie 2013

Noaptea devoratorilor de publicitate, la Casa TIFF

By In A 7-a, Actualitate

Clujenii pasionați de publicitate vor avea parte de patru ore de proiecție a celor mai bune reclame în cadrul unei noi ediții a „Nopții devoratorilor de publicitate”, care va avea loc la Casa TIFF, joi, 25 iulie, de la ora 22.00.

Clipurile vor fi împărțite în patru categorii: Inspired by Film (inspirate de film),
Sexy Ads (reclame senzuale), Social Awareness (conștientizare socială)
și Inspired by Sports (inspirate din lumea sportului).

Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecții dedicate fanilor publicității care au demarat în 15 mai. „Noaptea devoratorilor de publicitate” este un spectacol care arată valoarea intrinsecă a publicității, dincolo de produsele pe care aceasta le promovează; evenimentul se concentrează asupra artei de a transmite un mesaj convingător, care poate fascina și chiar seduce grupuri mari de oameni. De-a lungul timpului, publicitatea a arătat că poate crea replici care să devină parte a conversațiilor de zi cu zi, depășind bariere culturale, lingvistice sau etnice

„Putem vedea în publicitate un nou tip de cinema, în care esteticul și spiritul ludic merg mână în mână. Iar dacă suntem avizați în a descifra acest nou tip de limbaj pe care publicitatea îl propune, vom privi și reclamele pe care le vedem zi de zi cu alți ochi: vom fi mai informați, mai pregătiți pentru aceste mesaje pe care le zărim pretutindeni și, foarte posibil, mai greu de manipulat!”, spune Cristian Hordilă, manager TIFF Events.

„Noaptea devoratorilor de publicitate” este un spectacol creat în 1981 de către Jean Marie Boursicot, deținătorul celei mai mari arhive de clipuri publicitate din lume – o performanță certificată de Cartea Recordurilor. În România, evenimentul a ajuns încă din 1995, prin evenimente al căror producător general este Dan Chișu și care au atras de fiecare dată sute de persoane interesate să descopere lumea publicității.

Prețul unui bilet este de 40 de lei. Evenimentul e produs de TIFF Events.

Casa TIFF este un spațiu flexibil și multicultural care își propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare prin artă, cultivând şi dezvoltând pasiunea pentru film, fotografie, teatru – artele vizuale în general, în rândul clujenilor. Situată pe Strada Universităţii nr. 6, Casa TIFF a fost inaugurată în luna iunie 2012, cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film „Transilvania”, și are ca motto Inspiring Creativity.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.