2 iunie 2019

Nicolas Cage, Trofeul Transilvania la TIFF

„Aici, în România, am simţit un spirit foarte bun”

By In Esenţial

Actorul Nicolas Cage a primit, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Trofeul „Transilvania” al TIFF pentru Contribuţia Specială adusă Cinematografiei Mondiale.

Actorul american a fost așteptat de sute de persoane la Casa de Cultură a Studenților pentru a-l vedea, pentru a-l asculta și apoi să participe la vizionarea filmului „Face Off”, în care este personaj principal.

Această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în Piața Unirii, iar filmul să fie vizionat în aer liber, dar din cauza ploilor din ultima vreme, evenimentul a trebuit să fie mutat în interior, mai ales că mulți participanți la TIFF au fost nemulțumiți că au stat minute bune în ploaie pentru deschiderea TIFF, care a fost mutată prea târziu.

Tudor Giurgiu, director festivalului a urcat pe scenă și a spus câteva cuvinte înainte să îl invite alături de el și pe marele actor, care aștepta în sală.

„Mă bucur că ați venit la una din serile cele mai emoționante și importante ale festivalului de film din acest an. Este o ocazie unică să ne întâlnim cu una din legendele cinematogrqafiei mondiale, o personalitate magnetică, un om care a facut o grămadă de filme, a lucrat cu regizori celebri, o personalitate unică în felul lui”, a spus Tudor Giurgiu.

Directorul TIFF l-a prezentat în continuare pe Nicolas Cage, spunând că a citit un articol în The Guardian, care l-au numit pe Cage „probabil cel mai important actor american care trăiește azi”. După o scurtp biografie, directorul TIFF l-a invitat pe scenă pe marele actor, citând încă o dată ziarul „The Guardian”: „Dacă actorii ar fi cântece pop, Nicolas Cage ar fi Bohemian Rapsody”.

Nicolae Cage la TIFF pe scena CCS. Foto eclujeanul.ro

Îmbrăcat într-un costum gri, cu părul dat pe spate, marele actor a urcat pe scenă. Și-a pus o pereche de ochelari de soare, a scos o hârtie și s-a adresat publicului, amintind de cele două filme în care a jucat și care au fost filmate în România.

„Prieteni ai mei din Transilvania, vă mulţumesc. Sunt foarte bucuros să fiu din nou aici, în frumoasa dumneavoastră ţară. După cum ştiţi, am făcut două filme aici – The Dying of the Light, în regia lui Paul Schrader şi Ghost rider, spirit of vengeance, regizat de Mark Neveldine şi Brian Taylor. Amândouă experienţele au fost minunate, sunt mândru de aceste două filme şi de aceea mi-am dorit să mă întorc. Întotdeauna am crezut cu tărie în spiritul unui anumit loc şi aici, în România, am simţit un spirit foarte bun, care m-a influenţat foarte mult în munca mea în mod benefic. Fie că e vorba de efectul ţării voastre asupra imaginaţiei mele, mulţumită lui Bram Stoker (autorul cărţii Dracula-n.r.) şi fireşte a istoriei lui Vlad Ţepeş ori a experienţei de a petrece o noapte în Castelul lui Dracula, în impetuoşii Munţi Carpaţi, sunt pe deplin inspirat aici şi sper să fac încă un alt film cu voi”, a spus Nicolas Cage publicului TIFF.

La momentul înmânării trofeului de către preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, actorul american a spus că, la întoarcerea acasă, îl va aşeza lângă pat, pentru ca atunci când se va simţi singur să îl poată privi şi să îşi amintească de Transilvania.

„Îmi place foarte mult cum sună aceste două cuvinte: Transylvania Trophy… Am să pun acest trofeu lângă pat şi, la 3 noaptea, când am să mă simt singur, am să mă gândesc la prietenii mei de aici, din Transilvania, şi, de asemenea, am să mă gândesc la copiii nopţii, la lupi şi la lilieci şi atunci inima mea se va încălzi. Oricum, gata cu vorbele, acţiunea vorbeşte mai tare decât vorbele!”, a spus Cage, invitând publicul să vizioneze filmul.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.