New Draft, prima rezidenţă de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată exclusiv proiectelor din România, invită scenariştii sau autorii din medii conexe care au un proiect de film în fază de început să intre în acest program până pe 15 iunie.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, programul se întinde pe o durată de trei luni, între iulie şi octombrie.

Doritorii se pot înscrie cu un sinopsis dezvoltat, o scrisoare de intenţie, CV, precum şi un link către minim un film reprezentativ din filmografia cineastului sau un scenariu de scurt sau lung metraj. Aplicaţiile vor fi trimise pe adresa info@controln.ro. New Draft nu percepe taxe de înscriere sau participare.

Cele 12 proiecte finaliste vor forma trei grupe, fiecare cu câte un trainer ataşat.

Trainerii şi organizatorii primei ediţii sunt Oana Răsuceanu, Ana Agopian şi Crăiţa Nanu.

“Am pornit dintr-o nevoie personală: de a avea lângă noi oameni cu mintea fresh şi cunoştinţe în domeniu care să ne ajute să ieşim din hăţişurile propriilor poveşti fără să le pierdem pe drum. Asta s-a combinat cu experienţa fiecăreia dintre noi în cadrul unor programe similare de lucru din străinătate. Într-un final am spus că merită să gândim o rezidenţă strict pentru autorii români, care să poată genera rezultate palpabile. New Draft aduce timpul, structura şi metodologia necesare pentru a lărgi paleta de posibile producţii autohtone”, spune echipa de organizatori.

New Draft se va desfăşura online, în trei sesiuni de câte o săptămână de lucru intensiv pe 12 proiecte de lung metraj, plecând de la un sinopsis dezvoltat şi ajungând la drafturi dezvoltate de treatment sau scenariu, totul finalizându-se cu un pitch în faţa unui grup de producători din România. Pe parcursul programului, participanţii vor rescrie şi apoi vor participa la sesiuni comune de feedback, totul pentru a-şi dezvolta propriul proiect, dar şi capacitatea de lectură şi de analiză a unui scenariu.

Finalul rezidenţei New Draft va coincide cu deschiderea aplicaţiilor la concursuri de fonduri sau rezidenţe din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.