12 iulie 2020

Negrea, Form Days: ”Am pierdut bani din cauza pandemiei dar ne-am repliat”

By In Cooltura

Teodor Negrea, fondatorul festivalului Form Days, patronul clubului Form Space și unul dintre cei mai prolifici, longevivi și apreciați organizatori de concerte din România, a vorbit cu Hotnews.ro despre amânarea festivalului pe 2021 dar și cum a fost afectat ca organizator și cum s-a repliat.

”Am pierdut niște bani. Noi am muncit un an la comunicare, line-up, tot ce înseamnă partea din spatele festivalului, aia care nu se vede la fața locului. Am investit în chestii logistice și de infrastructură. Apoi am pierdut la artiști, dar din fericire majoritatea au reconfirmat. Și oamenii își păstrează biletele pentru anul viitor.

Plus că mai avem de anunțat doi headlineri pentru festival, dar pe ei o să-i anunțăm în toamnă. În perioada asta pregătesc în continuare seria de concerte în Piața Unirii (a avut deja 4 n.r.)”, a spus Negrea.

„E ciudat să organizezi un concert unde oamenii stau pe scaune”

”Dacă tot am amânat festivalul pentru anul viitor, am zis că nu vrem să trăim o vară pustie la Cluj-Napoca, care e orașul festivalurilor. Am gândit o serie de evenimente care e și un „statement”.

Am dovedit că putem conviețui cu virusul ăsta nenorocit și că putem organiza evenimente. Am vrut să dăm un exemplu, un strigăt pentru toți oamenii care-s implicați pe partea de organizare de evenimente. Un fel de „uite că se poate”. Au fost multe incertitudini, măsuri și reguli noi pe care trebuia să le îndeplinim.

Primul concert a fost chiar la începutul măsurilor de relaxare. Dar a fost și o deschidere din partea Primăriei. Adrian Despot de la Vița de Vie a fost foarte încântat de ideea unui astfel de concert. Cele trei părți, noi, artiștii și Primăria, ne-am strâns și a ieșit o chestie super OK. Feedback-ul a fost foarte impresionant. Am ajuns știre și în Argentina, Peru, Spania.”

Mai mult citiți AICI

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.