26 februarie 2017

Muzicianul american de jazz Kenny Garrett a ridicat publicul în picioare într-un concert de neuitat

By In Muzica, Spectacol

Renumitul saxofonist american Kenny Garrett a ridicat publicul în picioare într-un concert de neuitat, sâmbătă seara, la Casa de Cultură a Studenților!

Virtuozitate, feeling, aranjamente muzicale superbe au demonstrat încă o dată că Kenny Garrett Quintet este o trupă de jazz de mare calibru. Jazzmani americani înnăscuți, ei au adus jazzul de cea mai bună calitate încă o dată la Cluj.

A fost al doilea concert al lui Kenny Garrett la Cluj, după cel susținut la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, acum doi ani.

Deși concertul a suferit la capitolul promovare, aici organizatorii de la Jazz Sindicate au o bilă neagră, promovarea fiind deficitară, totuși, câteva sute de clujeni, cunoscători și pasionați, au venit la concertul de la Casa de Cultură. O trupă ca și cea a lui Garrett merita sală plină. Nu a fost să fie și nu e prima oară când la Cluj nu se umplu sălile nici la concerte de jazz nici la cele de blues deși când e vorba de sondaje de opinie mulți spun că agrează aceste genuri muzicale de nișă la noi.

Album nou

Americanii au venit să își promoveze cel de-al 4-lea album: “Do Your Dance”.

Numit de publicația Washington City Paper drept “cel mai important saxofonist alto al generației sale”, iar de către The New York Times “cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a reușit să bucure iubitorii muzicii jazz cu nenumărate acorduri fine și colaborări cu artiști de renume mondial precum: Sting, Guru, Q-Tip, Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & The Jazz Messangers. În palmaresul său se află, de asemenea, și un premiu Grammy la categoria: “American post bop jazz saxophonist and flautist” și numeroase alte premii, distincții și nominalizări.

Garrett a fost acompania de pianistul Vernell Brown, de bass-istul Corcoran Holt, de bateristul Marcus Baylor și  percuționistul Rudy Bird. Toți muzicieni unul și unul, iar cei de la percuție și mari showmani! 

0

Cei care au venit la concert au asistat la unul din cele mai de calitate și dinamice concerte de jazz din ultima perioadă. Pe lângă muzica impecabil interpretată sala a fost la final ridicată în picioare. S-a dansat și cântat alături de americani minute în șir! O atmosferă minunată creată de simbioza public – artiști.,

Să mai spunem și că sonorizarea a fost foarte bună.

Concertul a fost organizat de promotorul bucureștean Jazz Syndicate Live Sessions.

Despre Kenny Garrett

Născut pe 9 octombrie 1960, artistul a debutat mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui șef de formație, Mercer Ellington), trei ani mai târziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond. Un spirit dinamic și creativ a colaborat cu succes timp de 5 ani cu celebrul trompetist Miles Davis care i-a oferit ajutor și în crearea primelor sale 3 albume. În prezent, datorită pasiunii sale pentru a produce muzică de calitate, discografia sa numără nu mai puţin de 19 albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman

3 Comments
 1. Molnar Agnes 28 februarie 2017

  Promovare de album fara album!cum sa cumperi daca nu se vinde?

  Reply
  • Redactia 28 februarie 2017

   De acord. Si noi ne asteptam dupa concert sa fie albumul de cumparat in hol

   Reply
   • Molnar Agnes 28 februarie 2017

    Sold out la Bucuresti:))

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.