21 iulie 2016

Muzică bună în ambianţa unică a Apusenilor la Smida Jazz Festival

By In Cooltura, Esenţial

Unul din festivalurile internaţionale atractive ale verii va avea loc în inima munţilor, în Apuseni.

Clujulcultural.ro e partener media al festivalului si va scrie relatări de la faţa locului.

Prima ediţie a Smida Jazz Festival va avea loc în 19 și 20 august (vineri- sâmbătă), la Smida, comuna montană Beliş.

Iubitorii de muzică, natură și inedit sunt invitaţi la un adevărat eveniment open-air dedicat jazz-ului contemporan.

În acest cadru natural fascinant, vă așteaptă două zile animate, pline de activități în aer liber, în care veți explora ținutul captivant al jazz-ului contemporan. Pe parcursul celor două zile, pe scena festivalului se vor desfășura reprezentații vii și inovatoare de jazz, susținute de artiști internaționali și români.
Intrarea la această ediție-pilot va fi liberă, urmând ca la edițiile viitoare, extinse pe durata a 3-4 zile, accesul să se facă pe bază de bilete.

smidaLocul ales de organizatori e feeric. Apusenii îşi prezintă tot ce au mai bun.

Parcul Natural Apuseni este locul unde, în luna lui Gustar, muzica întâlnește natura, unde ritmurile pline de viață ale jazzului contemporan se armonizează în frumusețea pură a acestei arii naturale protejate.

În acest cadru natural deosebit, este așternut, printre platouri carstice, chei, peșteri, râuri, poieni și alte obiective turistice, cătunul Smida, cu al său miros de brazi și de explorare.

Smida se află la o distanță de aproximativ 90 de kilometri de orașul Cluj-Napoca. Accesul se face cu maşina.

smida 2

Vedete din Smida

“Smida Jazz Festival este un eveniment internațional dedicat jazz-ului contemporan, având la bază conceptul unic de a îmbina armonios acest gen muzical cu frumusețea naturală a munților Apuseni. În acest cadru natural fascinant, veți explora stiluri jazzistice inovative, interpretate atât de artiști internaționali, cât și români, iar în timpul zilei participanţii au ocazia să se implice în diverse activități în aer liber.”,  explică cei de la Asociația Transylvanian Cultural Development, organizatorul festivalului.

Cazarea se face cu cortul în campingul amenajat de organizatori, dar şi la pensiunile din zonă. Organizatorii vor anunţa lista pensiunilor şi vom reveni cu aceste informatii pe site.

smida park resort

La festival vor avea loc opt concerte, 4 dintre acestea vor fi susţinute de artişti români, iar celelalte patru de artişti străini, din Ungaria, Franţa, Germania, Suedia şi Turcia, deasemenea diverse activități în aer liber. Pentru mai multe informaţii se poate accese pagina de facebook oficială a festivalului AICI  dar şi siteul oficial

Pînă acum organizatorii au anunţat cinci dintre formaţii lecare vor urca în Apuseni şi vor susţine concerte:

Essential Notes (România)

 

Exit Oz (România)

Arcus Trio (România)

Sebastian Spanache Trio (România)

Uptake Quartet (Franţa)

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!