Sibiul este recunoscut pentru varietatea  evenimentelor sale culturale, multe dintre ele fiind de interes si pentru locuitorii altor orase importante din Romania, printre care si Clujul.

Mozaic Jazz Festival, se va desfășura în perioada 14 – 16 noiembrie 2014 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, având la bază un concept simplu, axat în primul rând pe calitatea artiștilor și trupelor participante cât și pe experiența oferită publicului. Pana  acum au fost anuntati 3 headlineri: Trilok Gurtu, Steve  Coleman & Five Elements si Tord Gustavse Ensemble.

Cu un line-up de doar șase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști ne vom îndrepta atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

“Părând a fi un festival exclusivist în abordarea numărului redus de trupe și spații de desfașurare, Mozaic Jazz Festival își propune să creeze atmosfera propice desfășurării fiecărui concert atât prin producția scenică, designul luminilor, calitatea sunetului cât și prin experiența periferică oferită publicului încă de la intrare.” a declarat Silviu Scrob, directorul festivalului.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de „Hermannstadt Events”, o agenție din Sibiu cu o bogată experiență pe piața evenimentelor culturale. Fondată în anul 2011, compania oferă consultanță de specialitate în planificarea și implementarea evenimentelor, producției tehnice, logistice și de infrastructuri pentru evenimente publice și private. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Artmania sau Festivalul Internațional de Film Transilvania sunt doar câteva dintre ele.

Biletele

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet va fi de 70 lei/zi și 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenți și pensionari.

Despre artişti:

Trilok Gurtu

Primul invitat mare anunțat este “Trilok Gurtu Band”. Trilok Gurtu este unul dintre cei mai mari percuționiști de jazz și world music ai tuturor timpurilor. În cariera sa de peste patruzeci de ani a colaborat cu artiști precum: John McLaughlin,  Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry și mulți alții. La Sibiu va veni însoțit de bandul său. Referințe despre artist si band-ul lui: http://www.trilokgurtu.net/

GURTU bun
Trilok Gurtu

 

Steve Coleman and Five Elements”

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, va susține un concert la Sibiu, în data de 15 noiembrie, în a doua zi de Mozaic Jazz Festival. Saxofonistul american va aduce la Sibiu formula de trupă cu care și-a început colaborarea acum aproape un deceniu și cu care a înregistrat mari succese la cele mai importante festivaluri de jazz din lume. “Steve Coleman and Five Elements” este a doua trupă confirmată la Mozaic Jazz Festival, un eveniment programat să se desfășoare între 14 și 16 noiembrie la Sibiu.

Steve Coleman este unul dintre cei mai apreciati saxofoniști americani, profesor de jazz, compozitor și documentarist. Influențat de idolul său, Charlie Parker, își începe cariera la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor, a colaborat cu nume mari din lumea jazz-ului: Sam Rivers, Doug Hammond, Abbey Lincoln, Chico Freeman și mulți alții ajungând în anul 1985 să înregistreze primul său album ca solist principal. A fost momentul în care s-a lansat oficial pe scena jazz-ului mondial.

Convins de importanța pe care o are muzica în stabilirea legăturilor între oameni, mai ales în culturile non-vestice, Steve Coleman nu se mulțumește doar cu viața de artist, de aceea, în anul 2000, își întrerupe activitatea și începe să călătorească frecvent în India, Indonezia, Cuba și Brazilia pentru a documenta influențele acestor culturi asupra muzicii afro-americane. Rezultatele cercetărilor sale din acea perioadă se regăsesc și astăzi în muzica lui. Mai multe detalii pe: http://www.m-base.com/ .

“Tord Gustavsen Ensemble” 

Cu peste 6 albume înregistrate la ECM Records, câștigator a unui premiu Grammy acordat la nivelul Norvegiei (Spellemannsprisen) și a numeroase alte premii, Tord Gustavsen este unul dintre cei mai talentați și prolifici pianiști norvegieni. Cu o muzică în care regăsim un puternic aer de misticism nordic, “Tord Gustavsen Ensemble” este una dintre acele trupe care fac notă distinctă în orice festival prin finețea și rafinamentul prestației artistice. Tocmai de aceea vor avea ocazia să închidă ultima seară a “Mozaic Jazz Festival”, cântând la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu în data de 16 noiembrie.

Așa cum era de așteptat, proiectul muzical început în anul 2008, cvartetul “Tord Gustvasen Ensemble”, îl are pe Tord în prim plan. Alături de Tore Brunborg (saxofon), Sigurd Hole(contrabas) și Jarle Vespestad (tobe) cvartetul a reușit să impresioneze lumea jazz-ului mondial prin flexibilitatea cu care cântă împreună și modul aproape intuitiv în care se completează pe scenă.

Ultimul album înregistrat în vara anului 2013 și lansat la începutul acestui an, “Extended Circle” a adunat numeroase recenzii pozitive din întreaga lume. “Foarte puțini pianiști de jazz au maturitatea și capacitatea de a transmite atât de multe cu resurse atât de limitate”, (Srajan Ebaen, 6 Moons), „Fiecare notă este la locul ei” (John Bungey, The Times, UK) “.. un colaj absolut delicious de teme de gospel combinate cu cel mai pur jazz pe care l-am auzit la Tord, dintre toate cele șase albume lansate.” (John Fordam, The Guardian, UK). Pentru a afla mai multe informații despre ei și a vă familizariza cu stilul “Ansamblului Tord Gustavsen”, vă rugăm să accesați site-ul oficial: www.tordgustavsen.com

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.