15 septembrie 2014

Monede chinezeşti – o istorie de 3000 de ani şi Beautiful China, expoziţii eveniment la Muzeul de Istorie

By In Actualitate, Vizual

Expoziţie eveniment la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei ((str. C-tin Daicoviciu nr. 2)Monede chinezeşti – o istorie de 3000 de ani şi Beautiful China, organizate în colaborare cu Primăria Cluj Napoca şi  Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti, cu sprijinul Institutului Confucius Cluj.

 MNIT marcheză debutul noului an şcolar prin două evenimente expoziţionale de excepţie. Astfel, miercuri 17 septembrie, ora 12.00,  va avea loc vernisajul expoziţiilor:  Monede chinezesti – o istorie de 3 000 de ani şi Beautiful China, instantanee surprinse de lentilele  profesioniştilor fotografi chinezi.

 

51 de panouri ce alcătuiesc expoziţia Monede chinezesti – o istorie de 3 000 de ani cuprind câteva sute de  monede, ce ilustrează îndelungata istorie de folosinţă a monedelor chinezesti, din Neolitic – când cochiliile cowry (ghioc) erau folosite în schimburile ceremoniale – şi până în secolul XX, iar Beautiful China reuneşte 60 defotografii excepţionale ce au fost publicate în reviste de specialitate şi mass-media chineză (printre care cunoscutele instituţii de presă Xinhua şi China Daily).  Fotografiile imortalizează de la peisaje, localităţi, obiceiuri tradiţionale, zgârie-nori până la instantanee surprinse în cotidianul vieţii zilnice.

Evenimentul vine în contextul aniversării a 20 de ani de la înfrăţirea municipiului Cluj-Napoca cu oraşul ZHENGZHOU, capitala provinciei Henan.

Cele două expoziţii vor fi deschise publicului în perioada 17 septembrie- 4 octombrie 2014.

beautiful china final

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.