7 septembrie 2020

Ministrul Culturii: Sunt optimist în privinţa a ceea ce va urma legat de reluarea spectacolelor în săli

By In Clio

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat sâmbătă, la Iaşi, că este optimist că normele sanitare vor fi respectate după reluarea evenimentelor culturale şi că nu vor apărea focare, precizând că avem un public respectuos, civilizat şi echilibrat.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, împreună cu edilul Mihai Chirica, şeful PNL Iaşi Costel Alexe şi cu secretarul de stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, că principala sa îngrijorare este legată de izbucnirea focarelor de infecţie în instituţiile de cultură, dar că este optimist din acest punct de vedere.

“Principala îngrijorare este izbucnirea unui focar de infecţie în vreuna dintre instituţiile de cultură, lucru care ar duce la închiderea activităţii acelei instituţii pentru un timp. Fac un apel la respectarea normelor impuse de situaţia generată de Covid-19. Sunt optimist, pentru că publicul consumator de produse culturale este un public extrem de echilibrat, civilizat şi de respectuos cu tot ce înseamnă normele sanitare”, a spus ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

El a precizat că pe tot parcursul verii s-au desfăşurat evenimente culturale în aer liber, iar acestea “nu au avut vreo contribuţie negativă la evoluţia epidemiologică la nivel naţional”.

“Sunt aşadar optimist în privinţa a ceea ce va urma legat de reluarea spectacolelor în săli. Acelaşi optimism l-am afişat şi la începutul verii. Toată lumea întreba ”Vai, ce vom face că nu suntem în săli, că nu avem sune?”. Teatrul are vreo 2.500 de ani, iar 2.000 de ani s-a jucat în aer liber. Doar în ultimii 500 de ani s-a jucat în interior. Ne-am adus aminte de originile teatrului. Trebuie să privim lucrurile optimist. Nu ştim cât va dura actuala situaţie şi trebuie să ne obişnuim şi să gestionăm situaţia. Să ne plângem mai puţin şi să acţionăm”, a afirmat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

viewscnt

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.