5 octombrie 2018

Ministerul Culturii lansează programul de finanţare ACCES 2018

Unul din domeniile prioritare este cultura scrisă

By In Actualitate, Carte Unul din domeniile prioritare este cultura scrisă

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) lansează programul de finanţare ACCES 2018, care are ca domenii prioritare cultura scrisă, artele vizuale şi dialogul intercultural şi pentru care alocă suma de 150.000 de lei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect/acţiune culturală este de 30.000 lei, iar, pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul programului ACCES 2018 trebuie să se desfăşoare în intervalul 17 – 25 noiembrie 2018.

Dosarul de participare poate fi depus în format fizic, în plic închis, la Registratura Generală a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, b-dul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti – pentru Direcţia Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, cu menţiunea “Proiect Program ACCES 2018”, sau prin poştă, în plic închis, cu confirmare de primire. Data limită pentru transmiterea dosarului de participare, indiferent de modalitatea aleasă, este 31 octombrie.

Toate informaţiile legate de candidaturile pentru această sesiune de finanţare nerambursabilă, procedura de selecţie a ofertelor culturale din cadrul programului ACCES 2018, organizarea şi funcţionarea comisiilor, precum şi procedura de soluţionare a contestaţiilor se regăsesc pe site-ul MCIN.

Programul ACCES reprezintă un instrument de finanţare menit să susţină acţiuni şi proiecte culturale din domenii precum cultură scrisă, arte vizuale, dialog intercultural şi are ca scop valorificarea potenţialului cultural şi creativ existent la nivel naţional şi integrarea acestuia în sfera de circulaţie a valorilor culturale universale. Programul are ca obiective promovarea valorilor culturale contemporane din România şi stimularea valorificării acestora, susţinerea dialogului cultural cu creatorii şi cu literatura mondială şi promovarea artei în spaţii alternative, potrivit MCIN.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.