3 iunie 2020

Ministerul Culturii lansează campania de promovare ”Citeşte Româneşte”; Gheorghiu: Dorim să promovăm autori români

By In Carte

Ministerul Culturii anunţă lansarea campaniei de promovare “Citeşte româneşte”, un proiect dedicat promovării cărţilor autorilor autohtoni şi realizării unei comunicări mai bune între aceştia şi cititorii lor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis miercuri AGERPRES, desfăşurat cu sprijinul eMAG, al Uniunii Scriitorilor din România şi al Asociaţiei Editorilor din România, proiectul îşi doreşte să crească consumul de carte, în general, România aflându-se pe ultimele locuri din Europa la acest capitol, cu aproximativ 20 de milioane de cărţi vândute anual, în timp ce în Italia se comercializează aproximativ 190 de milioane, iar în Franţa 430 de milioane.

În această perioadă, în care târgurile de carte şi librăriile mari au fost închise sau nu au mai avut posibilitatea de a fi organizate, iniţiatorii “încearcă să fie alături de autorii români prin promovarea consumului de carte românească”.

 

“Unul dintre primele obiective pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de ministru al Culturii a fost să găsim pârghiile pentru creşterea consumului de carte românească şi a numărului de cititori. Deşi am fost încetiniţi în implementarea unor proiecte, de situaţia neprevăzută creată de pandemie, reuşim să venim cu unul nou, în parteneriat cu mediul privat, pe care ne propunem să îl desfăşurăm pe o perioadă cât mai lungă de timp. Prin campania ‘Citeşte româneşte’ dorim să promovăm autori români şi să convingem din ce în ce mai mulţi oameni să cunoască şi să citească cărţi ale scriitorilor, poeţilor, autorilor noştri, în general. Am căutat un partener care să poată implementa un astfel de proiect, iar eMAG a răspuns imediat, cu solidaritate, iniţiativei noastre, punând la dispoziţie toate resursele necesare desfăşurării unei astfel de campanii”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, citat în comunicat.

El a afirmat că această campanie este deschisă tuturor librăriilor, magazinelor online sau distribuitorilor de carte, “astfel încât, împreună, să promovăm literatura românească şi să o facem cunoscută publicului larg”.

Pe platforma eMAG vor fi disponibile peste 2.100 de titluri provenind de la peste 1.100 de autori, din domenii variate, de la cărţi de ficţiune, istorie sau economie, până la cărţi pentru copii, pe pagina dedicată campaniei “Citeşte româneşte” cititorii având la dispoziţie topuri de carte românească, dar şi o secţiune cuprinzând cele mai noi apariţii.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.