5 martie 2015

Mini-reportaj. Cum a salvat prinţul Nicolae seara aniversară a Federaţiei SHARE

By In Clio, Special

Bună ziua, avem plăcerea şi onoarea de a vă invita la Youth Meeting, ediția a doua, unul dintre evenimentele dedicate tuturor celor implicaţi în Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, celor care vor fi alături de acest proiect în viitor. Evenimentul va avea loc joi, 5 martie 2015, de la ora 20:00 la ora 21:30, la Casa de Cultură a Studenților. Vom avea cu toţii prilejul de a arunca o privire peste ce s-a întâmplat în prima parte a capitalei și peste planurile de viitor. Această ocazie nu ar purta la fel de multă însemnătate fără oamenii care au reuşit, prin eforturi susţinute şi sprijin reciproc, să aducă titlul la Cluj-Napoca şi să îl transforme în proiectul deceniului pentru România. Suntem deosebit de încântaţi să ne acordaţi din timpul dumneavoastră pentru această întâlnire. Seara va fi una festivă, unde va predomina energia și spiritul tânăr. Ne dorim ca fiecare persoană care a contribuit până acum şi se va implica de acum încolo să ştie că titlul îi aparţine. Împreună am făcut totul până acum şi tot împreună vom construi mai departe Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului!, suna invitaţia, cam pompoasă, a SHARE pentru ziarişti.

“Oare ce se mai poate intampla la Youth Meeting dupa momentul penibil de mai devreme cand a picat sunetul si a fragmentat imaginea tocmai in momentul proiectarii videoclipului cu imnul Capitalei de Tineret?”, scria o jurnalistă pe Facebook, în  timpul serii aniversare.

Cam asta a fost a doua ediţie Youth Meeting. Şi multe speech-uri, care mai de care  de un plict desăvârşit… Multe defecţiuni, chiar în momentele culminante, cum a fost prezentarea imnului Capitalei Tineretului, de fapt o tentativă eşuată…Până şi realizatorii imnului nu au fost în echipă completă…

Vlad Pop, omniprezentul preşedinte al SHARE  a urcat şi el de câteva ori pe scenă. Pare un tip sincer, care chiar se străduieşte dar, dragă Vlad, sincer, nu ai charismă, nu atragi, nu transmiţi nimic. Cred că şi Diana Apan, frumoasa roşcată cu ochi albaştri, piariţa de la SHARE, ar putea să transmită mai mult, dacă nu ar sta non stop pe chatul Iphone, în rândul doi.

Şi, dragă Vlad, unde au fost cei care au câştigat capitala europeană, unde au fost, la doi ani, Andras Farkas, Hanna Ugron, partenerii de la Cluj Capitală Culturală Europeană? Ei nu (mai) sunt…SHARE? Un singur lucru bun ai făcut, nu a mai fost Boc, cu limbajul lui de lemn….

Dar tinerii care au glăsuit pe scenă, ei unde au învăţat că în faţa unei săli se prezintă slideuri şi se vorbeşte peste ele? Cum poţi ucide spiritul unei seri cu speech-uri ca la training? Normal că oamenii nu au vibrat, chiar dacă aţi umplut vechea sală a Casei de Cultură…

Dar aţi avut asul din mânecă! Nimeni nu se aştepta. Prinţul Nicolae. Un englez simpatic, care fără emfază a ridicat sala în picioare. De astfel de oameni ai nevoie ca sala să vibreze, unde media de vârstă era maxim 23 de ani!

NICOLAE 1

Prinţul Nicolae al României-foto Cristina Beligăr

 

Fără slideuri, dar cu umor, cu o română englezită, învăţată în ani de efort dar ce lipici la tineri. S-a râs ca în comediile bune cu Stan şi Bran, şi chiar dacă clipul cu imnul nu a mers, sala tot a aplaudat şi a râs în hohote.

“Bună seara Cluj, ce mai faceți?” “Now we’re talking”. “Cred că este prima dată când stau pe scenă la Cluj și țin un discurs; acum sunt aici în calitate de ambasador al programului The Duke of Edimburgh Award. Înainte de a vă trimite la somn, dacă nu sunteți deja acolo, am auzit un zvon că Clujul e capitala europeană a tineretului în 2015. Felicitări. Am primit o revistă iar oe copertă avem doi băieți, la Mamaia. N-a fost la petrecere. Aici îl avem în dreapta pe Regele Mihai, iar în stânga -, the duke of Edinburgh. deja avem o tradiție”, a spus Nicolae citat de colegii de la actualdecluj.ro.

Pentru că Prinţul, sunt curios câţi ştiau cine e de fapt, a fost senzaţional, a fost simpatic. A  fost cool. Şi v-a salvat!

Finalul a aparţinut Imnului Capitalei Europene a Tineretului! O piesă tinerească, aşa cum a fost astăzi şi prinţul Nicolae, prinţul tinerilor clujeni!

3 Comments
 1. 1919 7 martie 2015

  Stimata tanara studenta venita la Cluj-Napoca, problema cea mai mare a acestei organizatii este ca nu are nici cea mai mica legatura cu lumea reala. Sunteti doar voi acolo, singurei si neintelesi, ideile voastre pe langa ca sunt putine, sunt mai mult decat penibile, multi dintre voi sunteti doar niste hipsteri increzuti, nu rezonati cu marea majoritate a tinerilor din orasul acesta. P.S. Munca de voluntariat poate sa fie si de proasta calitate…

  Reply
 2. Anca 6 martie 2015

  Stimate domn,
  Doresc sa imi exprim parerea,desi,probabil,la modul in care ati expus problema,nu ajuta cu mult.Articolul este publicat,raul deja facut.
  Ca tanara studenta,venita la Cluj,am reusit sa ma identific cu aceste persoane pe care le blamati atat de mult,persoane care apartin de SHARE.Sunt studenti,sunt tineri si au teluri,de regula, mult mai inalte decat un tanar obisnuit la aceasta varsta.Tineri care fac voluntariat,care muncesc zi si noapte sa-si finalizeze proiectele,oameni care renunta la ei pentru altii.Vi se pare demn sa aruncati cu gunoi in numele organizatiei,pe motivul stupid al unei defectiuni tehnice?Credeti ca sunteti capabil sa va descurcati mai bine?
  Eu,ca si tanara studenta,am fost surprinsa de energia debordanta si ideile inovatoare pe care acesti oameni le au.De amorul artei,haideti sa cautam acul in carul cu fan si sa terfelim numele organizatiei ce face Clujul sa nu para un “rahat de capitala”.Haideti sa le taiem aripile celor ce au facut ca acest oras sa fie ceea ce este in prezent.Haideti,dragi jurnalisti,organizati evenimente mai atractive pentru populatie,pentru noi-tinerii,decat ei.Si atunci o sa fiu de acord cu dvs.Apropo,un presedinte de federatie se presupune ca a studiat ceva teatru,regie etc. pentru a urca pe o scena pentru a-si reprezenta oamenii?

  Reply
  • Redactia 6 martie 2015

   DA, cred ca sunt capabil sa fac evenimente mai bine. Am si facut de altfel. 2. Nu am aruncat cu gunoi, nu am blamat pe nimeni. Criticile de aici sunt mic copil fata de criticile aduse SHARE de alte siteuri, care de cele mai multe ori au dreptate.

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.