2 septembrie 2018

Mii de clujeni la spectacolul în aer liber din deschiderea stagiunii Operei Române

By In Operă

Mii de clujeni, amatori de operă, au profitat de vremea caldă și au venit sâmbătă seara, în Piața Avram Iancu, la spectacolul în aer liber care a deschis stagiunea Operei Române.

A fost un spectacol cu arii celebre, un colaj muzical de momente orchestrale, solistice, de ansamblu și corale reprezentative,  spre bucuria spectatorilor.

Moment In Memoriam Dumitru Fărcaș

Un moment special a fost cel în memoriam taragotisului Dumitru Fărcaș, moment susținut de taragotistul operei, Dan Gâdea. „Cu acordul familiei vreau să vă spun că în această seară am interpretat pe taragotul de aur al României, taragotul maestrului Dumitru Fărcaș ”, a spus acesta.

Astăzi și marți revine Opera Aperta

Duminică,  2 septembriem spectacolele de operă în aer liber continuă cu cele intitulate Opera Aperta, de data aceasta în Piața Unirii. Vor fi două astfel de spectacole, duminică, 2 septembrie, ora 20.00 și marți, 4 septembrie, ora 20.00.

Duminică va fi pus în scenă Elixirul Dragostei de Gaetano Donizetti iar marți Turandot de Giacomo Puccini.

Elixirul Dragostei este realizat  sub semnătura regizorului italian Matteo Mazzoni,  prezentat în premieră pe scena clujeană în luna februarie 2018. Invitatul special al serii va fi bas-baritonul Zoltán Nagy, un fin interpret liric și actor versatil, absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, aclamat pe marile scene ale lumii și deținător al titlului de cel mai tânăr solist al Wiener Staatsoper. Alături de interpretul rolului Dulcamara – șiretul comerciant al elixirului magic, distribuția se bucură de participarea soliștilor clujeni Lucia Bulucz (Adina), Eusebiu Huțan (Nemorino), George Godja (Belcore),Oana Trîmbițaș (Giannetta), Alin Barna (Notarul), acompaniați de Orchestrași Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Bagheta îi revine dirijorului David Crescenzi.  Spectacolul este prezentat în parteneriat cu Teatrul Csokonai Színház din Debrecen,

Turandotultima și cea mai apreciată capodoperă semnată de Giacomo Puccini, o are ca invitată specială în rolul titular pe celebra soprană coreeană Lilla Lee, o interpretă veritabilă a neînduplecatei prințese Turandot, care a făcut-o celebră la nivel internațional. Îi vor fi alături pe scenă soliștii Irina Baianț (invitată, debut) – tânăra soprană română, câștigătoare a numeroase concursuri naționale și internaționale, care impresionează prin impozantele sale calități vocale (Liù), Hector Lopez (Calaf, Principele necunoscut), Simonfi Sandor (Timur), Cristian Hodrea (Ping), Eusebiu Huțan (Pong), Cristian Mogoșan (Pang), Petru Burcă (Un mandarin), Ruslan Bârlea (invitat – Împăratul Altoum), Mihai Lupu (Principele Persiei), Adriana Țidor (Călăul), acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, alături de Corul ”Junior-Vip” al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și al Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Dirijor: Anca Mona Mariaș. Regia artistică este semnată de Rareș Trifan, iar scenografia îi aparține lui Mihai Ciupe. Partitura ce poartă inconfundabila amprentă a compozitorului italian se va bucura de coordonarea muzicală autentică a dirijorului David Crescenzi

Foto Opera Română

La toate aceste spectacole intrarea este liberă, fiind susținute de Primărie.

Vă oferim o filmare cu debutul stagiunii Operei din Cluj:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!