8 aprilie 2018

Mii de clujeni la Slujba de Înviere

ÎPS Andreicuţ: Iisus Hristos S-a rugat ca toţi cei ce vor crede în El să fie una

By In Actualitate

Mii de persoane au participat la Slujba de Înviere oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, conform siteului Mitropoliei.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, ÎPS  Andrei, Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a chemat mulțimea de credincioși aflați la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca:

Veniți de luați lumină!

După citirea Evangheliei de la Liturghia Sambetei celei Mari, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură prin care a făcut un  îndemn la unitate în credință și la comuniune.

“Înainte de Pătimirile Sale de bunăvoie, Domnul Iisus Hristos S-a rugat ca toţi cei ce vor crede în El să fie una, ca lumea să fie convinsă că El a fost trimis de Tatăl. Între creştini era o comuniune deplină şi o dragoste puternică. Dezbinările au intervenit mai târziu.”, a spus acesta.

Clujenii au umplut de Înviere Piața Avram Iancu

Deasemenea Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a amintit și de unirea românilor, eveniment de la a cărui înfăptuire se împlinesc în acest an 100 de ani.

“Domnul Hristos S-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră spirituală. Anul acesta însă ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să se realizeze şi unitatea noastră naţională. Această unitatea avea la temelie unitatea noastră spirituală.

Acesta era visul de generaţii a românilor. Mulţi au trecut în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni.”, a  spus acesta.

 

Citiți și Pastorala de Paște  AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.