27 noiembrie 2017

Microstagiune la Teatrul Maghiar

Spectacole de mare calitate

By In Actualitate, Teatru

Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează, în perioada 6–10 decembrie, deja tradiționala microstagiune, care are loc din doi în doi ani.

De asemenea, anul acesta Teatrul sărbătorește și 225 de ani de la înființarea sa.

În programul microstagiunii se regăsesc cele mai importante premiere ale stagiunilor anterioare, semnate de regizorii care au marcat dezvoltarea artistică a trupei teatrului și au contribuit la consolidarea ei. Astfel, Showcase-ul va debuta cu spectacolul Unchiul Vania de A. P. Cehov, regia: Andrei Șerban, producție care se află la cea de-a 140-a reprezentație. Din program mai fac parte spectacolele: Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac, regia: Silviu Purcărete, Aniversarea de Thomas Vinterberg – Mogens Rukov – Bo Hr. Hansen, regia: Robert Woodruff și câteva dintre premierele stagiunii 2016/2017: Rosmersholm de Henrik Ibsen, regia: Andriy Zholdak, În adâncuri de Maxim Gorki, regia: Yuri Kordonsky și Orbii, după Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János & Pier Paolo Pasolini, regia: Botond Nagy.

În cadrul microstagiunii vor avea loc și două lansări de carte: pe data de 7 decembrie, la ora 18.00, se lansează albumul întitulat Cu teatrul în jurul lumii care prezintă, prin intermediul imaginilor din arhiva personală a membrilor trupei și a recenziilor din presa internațională, cele mai importante turnee în străinătate ale Teatrului Maghiar. Iar sâmbătă, 9 decembrie, la ora 18.00, va avea loc lansarea albumului O călătorie în lumea lui Gábor Tompa de Mihaela Marin – o incursiune fotografică în universul artistic al regizorului Gábor Tompa, o prezentare a spectacolelor sale din România și din străinătate, din perioada 2008-2016.

Biletele la spectacolele din cadrul microstagiunii pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului sau online pe site-ul www.biletmaster.ro.

Program

 Dec. 6., 19:00

  1. P. Cehov

Unchiul Vania

Regia: Andrei Șerban

 

Dec. 7., 18:00

Lansare de album

Cu teatrul în jurul lumii. 1992–2017

Foaierul de la etaj

 

Dec. 7., 19:00

Roger Vitrac

Victor sau copiii la putere

Regia: Silviu Purcărete

 

Dec. 8., 19:00

Henrik Ibsen

Rosmersholm

Regia: Andriy Zholdak

 

Dec. 9., 18:00

Lansare de album

Mihaela Marin: O călătorie în lumea lui Gábor Tompa

Foaierul de la etaj

 

Dec. 9., 20:00

Thomas Vinterberg – Mogens Rukov – Bo Hr. Hansen

Aniversarea

Regia: Robert Woodruff

 

Dec. 10., 11:00

Orbii

Hommage à Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János & Pier Paolo Pasolini

Regia: Botond Nagy

 

Dec. 10., 19:00

Maxim Gorki

În adâncuri

Regia: Yuri Kordonsky

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.